9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Οι αγροτικές εκτάσεις της Θράκης κινδυνεύουν να πέσουν σε ξένα χέρια

Φωνή αγωνίας από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο – Η Θράκη σύντομα θα είναι υπό κατοχή και οι Αγρότες θα είναι δούλοι, στα ίδια τους  τα χωράφια – Ακούει κανείς; 

nikolopoulos-nikos therismos-2Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέφρασε την αγωνία του για τους αγρότες που μετατρέπονται σε… «κολλήγους» και για αγροτικές εκτάσεις της Θράκης που κινδυνεύουν να πέσουν σε ξένα χέρια.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξιστορεί το δράμα των αγροτών, των οποίων τα δάνεια που έχουν λάβει από την Αγροτική Τράπεζα, είναι «κοκκινισμένα» σε ποσοστό 62,4% και επισημαίνει τους κινδύνους που συνεπάγεται η «αιχμαλωσία» τους από τα «κοράκια» των ξένων funds, που καραδοκούν για να υφαρπάξουν τις περιουσίες του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

«Οι κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας που διαπραγματεύθηκαν με τους έξω την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών δεν πήραν χαμπάρι ότι, μαζί με όλο το τραπεζικό σύστημα που πρόσφεραν στα ξένα funds έναντι πινακίου φακής, παρέδωσαν στους ξένους και τους αγρότες μας, και μέσω αυτών όλη την ελληνική καλλιεργήσιμη γη.

Και δεν πρόκειται για λόγια του αέρα ούτε για κάτι που λέγεται από αντιπολιτευτική διάθεση για τη σημερινή κυβέρνηση.

Δυστυχώς, είναι η πολύ πικρή αλήθεια.

Το έγκλημα, που έχει αποτέλεσμα και τον αφελληνισμό του αγροτικού τομέα, ο οποίος είναι ένα από τα ακατέργαστα διαμάντια μας (καθώς δεν έχει αναπτυχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε), ξεκίνησε όταν ιδιωτικοποίησαν άρον – άρον οι… προλαλήσαντες των σημερινών κυβερνήτες (Σαμαράς και Βενιζέλος) την Αγροτική Τράπεζα, που πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Και το έγκλημα ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακεφαλαιοποίηση, μετά την οποία η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχεται σε ποσοστό 74% από ξένα funds.

Έτσι, από δω και πέρα, ο Έλληνας αγρότης -το χωράφι του, το σπίτι του, η σοδειά του- θα είναι στο έλεος των “αρπακτικών”…

Με τους ξένους να κανονίζουν τι θα καλλιεργεί, τι προϊόντα θα παράγει ο τόπος, ανάλογα με τα συμφέροντα των εξουσιαστών μας, όπως και τις τιμές στις οποίες θα πωλούνται τα προϊόντα…

Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται με το πέρασμα των δανείων που είχε δώσει η Αγροτική Τράπεζα (το 62,4% είναι “κόκκινα”) στα ξένα αφεντικά των τραπεζών.

Αν έχει καταλάβει τι θα συμβεί όταν πάνε να πετάξουν τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους…

Και σε ποια χέρια μπορεί να περάσουν οι αγροτικές εκτάσεις της Θράκης…

Ακόμη και αυτήν την ώρα, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να μην αποξενωθεί η Ελλάδα από έναν από τους βασικούς και ζηλευτούς πυλώνες της, από τον οποίο ζει ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός μας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια περιθώρια προτίθεστε να εξαντλήσετε για να μην είναι οι αγρότες αιχμάλωτοι των ξένων funds;

2. Ποια η μέριμνα και η πρόνοια για ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές της χώρας όπως π.χ. η Θράκη;».

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This