9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΤΟ 2017

Να και μία καλή είδηση: Θα αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων Τουριστών σε Μακεδονία και Θράκη – Λύθηκε το πρόβλημα της Βίζας – Ενδιαφέρον για ρωσικές επενδύσεις στην περιοχή μας – Περισσότερες αδελφοποιήσεις 

plaz-obrela-ksaplostra1kostas gkampaeridis Mια καλή είδηση έρχεται για τον ελληνικό τουρισμό καθώς ένα μεγάλο «κύμα» Ρώσων αναμένεται το 2017 όπως ανέφερε το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης επειδή λύθηκε επιτέλους τοπρόβλημα της βίζας.

«Περιμένουμε μεγάλο κύμα τουρισμού το 2017 γιατί έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα έκδοσης της βίζας. Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι, όσοι το επιθυμούσαν, έχουν πάρει βίζα για πολλά έτη, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει το προξενείο και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο, από τον Μάιο, να επισκεφτούν την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γκαραμπερίδης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ γνωστοποίησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. «Ο βασικός κλάδος για επενδύσεις είναι ο τουριστικός» είπε και πρόσθεσε: «υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί όπου πηγαίνει ο τουρισμός από τη Ρωσία ακολουθούν και διάφορες οικονομικές επενδύσεις. Αυτό είναι αυτονόητο, αυτό έχει δείξει η εμπειρία της Χαλκιδικής και αυτό προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

- Advertisement -

Επιπλέον αναφέρθηκε στην έναρξη αεροπορικών πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς τη Χρυσούπολη Καβάλας και επισήμανε ότι, στη Θεσσαλονίκη, αυτές οι πτήσεις υπάρχουν και θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, έγινε ένα ξεκίνημα στην ανάπτυξη των σχέσεων του ελληνικού και του ρωσικού λαού. «Γι’ αυτό σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε διαπεριφερειακό επίπεδο, σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κυβέρνησης Αγίας Πετρούπολης. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης να αποφασίσει για το 2017 να γίνει έτος Κεντρικής Μακεδονίας στην Αγία Πετρούπολη και έτος Αγίας Πετρούπολης στην Κεντρική Μακεδονία. Το ίδιο σκεφτόμαστε και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», είπε.

Παράλληλα, για την ερχόμενη χρονιά προγραμματίζονται αδελφοποιήσεις δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά της Χαλκιδικής με δήμους της περιοχής της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη και ελληνικές αποστολές στη Ρωσία καθώς και επισκέψεις από την Αγία Πετρούπολη στην περιοχή της Ιερισσού.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This