9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Ποιοι ομιλούν περί προθύμων 

Είναι προκλητικό να ομιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ “περί προθύμων”, όταν οι ίδιοι έχουν προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές

TSIPRAS_STH_VOULHΣύμφωνα με πληροφορίες πού δημοσιεύθηκαν στο «Βήμα της Κυριακής», κατά το τελευταίο Eurogroup 6 υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε στους ομολόγους του ότι η Κυβέρνηση δεν αντέχει να επιβάλει νέα μέτρα.

Και ότι αν εκείνοι επιμείνουν να επιβληθούν όσα ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προσφύγει σε εκλογές.

Οι δε Ευρωπαίοι υπουργοί φέρεται -κατά το δημοσίευμα- να του απάντησαν ότι αν η Κυβέρνηση θέλει να προσφύγει σε εκλογές, δεν έχει παρά να τις κάνει.

Επί του δημοσιεύματος δόθηκε αμέσως κυβερνητική διάψευση, η οποία όμως διέψευδε μόνο τον διάλογο καθ’ εαυτόν και όχι την ουσία του.

Το «Βήμα» επανήλθε γράφοντας στην ιστοσελίδα του ότι οι πληροφορίες του είναι διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Και προχθές, η Κυβέρνηση κυκλοφόρησε ένα «non paper», με το οποίο δεν διαψεύδει ακριβώς τα διαμειφθέντα στο Eurogroup, αλλά την πρόθεση της να προσφύγει σε εκλογές.

Ιδού ι αναφέρει το «non paper» που αποδίδεται σε «κύκλους τής Κυβέρνησης»:

«Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο κατά την συζήτηση του Σαββάτου στη Βουλή ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, την επόμενη κιόλας μέρα ο κυριακάτικος τύπος δημιούργησε μια φανταστική εικόνα, δίνοντας μάλιστα και ημερομηνίες εκλογών.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, για μία ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει σκοπό να παραδώσει τη χώρα στις ορέξεις των προθύμων.

Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Επί της ανακοινώσεως αυτής, υπάρχουν τρεις παρατηρήσεις:

– Η πρώτη αφορά τον ανευθυνοϋπεύθυνο τρόπο ενημερώσεως.

Άραγε τί σημαίνει «non paper»; Ένα έγγραφο που ενώ κυκλοφορεί, δεν έχει εκδοθεί επισήμως.

Προφανώς διότι οι συντάκτες του δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των όσων γράφουν. Κατά συνέπειαν, το περιεχόμενο του έγγραφου δεν έχει ουσιαστική αξία, όπερ σημαίνει ότι η υποτιθέμενη διάψευση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως «μη διάψευση».

– Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι το περιεχόμενο του «non paper» συνιστά ομολογία των κυβερνώντων ότι θα χάσουν τις τυχόν εκλογές.

Ενώ διαλαλούν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν σημασία και αμφισβητούν τα ευρήματά τους, εδώ παραδέχονται ότι η προσφυγή στις κάλπες θα σήμαινε την παράδοση της χώρας στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Το οποίο υποδηλώνει ότι κατά βάθος τρέμουν την διενέργεια προώρων εκλογών.

– Η τρίτη παρατήρηση άφορα τους «πρόθυμους». Είναι και προκλητικό να το λένε αυτό οι του Σύριζα, όταν οι ίδιοι έχουν προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές.

Απλώς παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται δήθεν σθεναρά, και στο τέλος ενδίδουν σε όλα.

Και προκειμένου να αποσείσουν τις ευθύνες και τις ενοχές τους, κατηγορούν τους άλλους ως πρόθυμους!

Ζ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This