9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Στα 40 εκατ. βαρέλια ανέρχονται τα αποθέματα πετρελαίου στον Πρίνο

Αναβάθμιση της εκτίμησης για τα πιστοποιημένα αποθέματα στην θαλάσσια περιοχή Πρίνου της Θάσου – Αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου το 2016 – Συμμετοχή της ENERGEAN σε έρευνες σε Ιωάννινα και Κατάκολο και στην ΑΟΖ του Ισραήλ

Energean-Oilgas-Prinos-1 Prinos-Eksedra-1 Energean-Oilgas-Prinos PRINOS

Την αναβάθμιση της εκτίμησης για τα πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή του Πρίνου στα 40 εκατ. βαρέλια, από 30 εκατ. που ήταν η προηγούμενη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής, Μαθιός Ρήγας σε εκδήλωση της εταιρίας.

Οι νέες εκτιμήσεις προκύπτουν από τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών με σύγχρονες μεθόδους που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή πρόσφατα και αναμένεται να πιστοποιηθούν από ανεξάρτητο εκτιμητή.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Ρήγας, η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το 2016 ήταν 3.600 βαρέλια, τώρα κυμαίνεται στα 5.000 βαρέλια ενώ ο στόχος για το 2018 ύστερα από επενδύσεις σε νέες γεωτρήσεις είναι να αυξηθεί στα 10.000 βαρέλια ημερησίως. Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σημαίνει ότι το Δημόσιο θα εισπράξει για πρώτη φορά δικαιώματα (royalties) για τη φετινή παραγωγή τα οποία εκτιμώνται σε 400.000 ευρώ.

Η εταιρία έχει αναλάβει τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και στο Κατάκολο και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες διεθνείς εταιρείες του κλάδου για την εκχώρηση ποσοστού από τις άδειες Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας.

Η Energean ολοκλήρωσε εξάλλου πρόσφατα την εξαγορά των βεβαιωμένων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ. Η επεξεργασία των υδρογονανθράκων έχει αποφασιστεί να γίνεται σε ειδικά εξοπλισμένο πλοίο (Πλωτή Εγκατάσταση Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης, FPSO) που θα συνδέεται με αγωγό με τη στεριά ενώ το φυσικό αέριο που θα παράγεται προορίζεται αποκλειστικά για την εσωτερική αγορά του Ισραήλ και κατά κύριο λόγο την ηλεκτροπαραγωγή. Τα κοιτάσματα, δυναμικότητας 2,4 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου εξαγοράστηκαν έναντι 148 εκατ. δολαρίων και βρίσκονται σε βάθος περίπου 1.600 μέτρων στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Μαυροβούνιο και το Ισραήλ για την επόμενη πενταετία φτάνει τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This