9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2020

Στενοί δεσμοί του Έβρου με τα “Special Olympics”

Στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης επιχειρείται μεγαλύτερο άνοιγμα των Κοινωνικών δομών, στα άτομα με αναπηρία – Στον τομέα του Αθλητισμού, οι πρωταθλητές μας, μας κάνουν υπερήφανους  

special-olympics1 %ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-special-olyΟ Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, στο γραφείο του, τον Πρόεδρο των Special Olympics Πρέσβυ επί τιμή κ. Διονύσιο Κοδέλλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τα Special Olympics στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5η Δεκεμβρίου).

Οι δύο άντρες συζήτησαν για θέματα συνεργασίας με κύριο στόχο τη διάδραση και συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Στο τέλος, αντάλλαξαν δώρα σε ανάμνηση της επίσκεψης και ως επισφράγιση των στενών δεσμών που συνδέουν χρόνια τώρα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με τα Special Olympics.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα το πρωί στο στάδιο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», ο κ. Πέτροβιτς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, κι εγώ προσωπικά, εργαζόμαστε πάντοτε για την εξάλειψη φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στους κόλπους της περιοχής ευθύνης μας. Ως Περιφέρεια έχουμε στηρίξει έμπρακτα τα ειδικά σχολεία, διοργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις για την προβολή έργων των μαθητών, χρηματοδοτώντας εργαστήρια καλλιτεχνικών, αλλά και επισκέψεις μαθητών των ειδικών σχολείων σε όμορα σχολεία όπου διδάχτηκαν από κοινού με τους εκεί μαθητές.

Δεν εφησυχάζουμε όμως. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας εστιάζουμε στο πώς θα ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές μας δομές στα άτομα με αναπηρία. Πώς θα επιλύσουμε το δυνατόν περισσότερα θέματα. Πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Χαίρομαι που πλέον, μέσω των Special Olympics, επιχειρείται άνοιγμα για κοινές δράσεις και στον τομέα του αθλητισμού, πέρα από αυτόν της εκπαίδευσης, κάτι που άλλωστε το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να το στηρίζουμε. Άλλωστε, οι πρωταθλητές – αθλητές των συλλόγων της πόλης μας, εδώ και χρόνια μας κάνουν υπερήφανους με τις υψηλές επιδόσεις και τις διεθνείς διακρίσεις τους.

Επιπλέον, απευθύνω, ένεκα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντών που τιμάται σήμερα, ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στους εθελοντές, στους ανθρώπους εκείνους που επιλέγουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο από τη καθημερινότητά τους, κυρίως όμως μέρος από την ψυχή τους, στη διάθεση των συνανθρώπων τους. Ανιδιοτελώς, αφιλοκερδώς, αγόγγυστα, πάντα με χαμόγελο. Τους οφείλουμε για την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Είναι καθήκον να έχουμε όλοι μια άλλη λογική,  να μπορούμε να δούμε με τα μάτια της καρδιάς τι συμβαίνει γύρω μας. Είμαστε όλοι ισάξιοι και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια να πάει αυτός ο τόπος μπροστά».

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This