9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Έβρο

Η Τουρκία πρέπει να σεβασθεί τις Διεθνείς Συνθήκες – Η Θράκη μπορεί να γίνει Κέντρο Ανώτατης Εκπαίδευσης – Η Σαμοθράκη είναι ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός

unspecified-1 unspecified unspecified-23 unspecified-9 unspecified-3Να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας ζήτησε από την Τουρκία ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τους Κήπους του Έβρου.

«Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μιά ταραγμένη περιοχή.

Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία.

καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες στηρίζονται και στον απαρέγκλιτο σεβασμό των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στην Θράκη.

Εξάλλου την απόλυτη δέσμευσή του στην αξιοκρατία, επανέλαβε, μιλώντας, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Έβρου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «υπονομεύει την υγιή επιχειρηματικότητα». «Εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε φωναχτά και χωρίς αστερίσκους ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, την παραγωγή πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Να δημιουργήσουμε σταθερές και καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις. Την αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν πραγματικά επενδυτικά σχέδια και να μπορούν να πιστοποιήσουν στην πράξη τη δυνατότητα να αναπτυχθούν».

«Χρειαζόμαστε μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη και δραστική απλοποίηση αδειοδότησης. Και διευκόλυνση των επιχειρήσεων, μέσα από πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, για τη Θράκη, τόνισε: «Η γεωγραφική θέση της Θράκης είναι τέτοια, που της επιτρέπει να γίνει ένα κέντρο, όχι μόνο για την προσέλκυση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά και ένα κέντρο διαμετακομιστικό, ένας ενεργειακός κόμβος».

«Πεποίθησή μου είναι ότι η Θράκη μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Οι υποδομές του Πανεπιστημίου είναι πάρα πολύ σημαντικές και η δική μας πρόθεση, όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, είναι να δώσουμε στα περιφερειακά ιδρύματα εκείνους τους βαθμούς ελευθερίας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία τους, να προσελκύσουν κοινοτικά κονδύλια, να μπορέσουν να προσελκύσουν φοιτητές από όλη την περιφέρεια, μέσα από προπτυχιακά προγράμματα στα αγγλικά. Έτσι ώστε να έχουν αυξημένα έσοδα και να αναδείξουν, με αυτόν τον τρόπο, την ίδια τη δυναμική του Πανεπιστημίου ως ενός περιφερειακού πόλου, όχι μόνο εκπαίδευσης αλλά και ανάπτυξης. Είναι κάτι το οποίο το πιστεύω ακράδαντα. Πιστεύω ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μπορεί να διακριθεί σε αυτόν τον ιδιαίτερο ανταγωνισμό μεταξύ των περιφερειακών Πανεπιστημίων».

«Επενδύσεις που νομοτελειακά θα έρθουν, εκμεταλλευόμενοι αυτήν την αλλαγή του ιδίου του τουριστικού προϊόντος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η Σαμοθράκη είναι ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός. Η Θράκη ως προορισμός μπορεί να δέχεται τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Το έχουν πετύχει άλλες περιφέρειες της χώρας. Πρέπει να το πετύχετε κι εσείς. Ο συνδυασμός μιας περιοχής με απαράμιλλο φυσικό κάλλος, με εξαιρετικό φαγητό, με πολυ–πολιτισμική διάσταση, με μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και δύο αεροδρόμια, επιτρέπει στη Θράκη να γίνει ένας πολύ σημαντικός αυτοτελής τουριστικός προορισμός».

«Η δική μου δουλειά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Υπουργούς αλλά και σε Γενικούς Γραμματείς. Θα επιλέξω τους καλύτερους. Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα, την επόμενη μέρα, στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδος. Αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω. Όλοι αξιολογούνται. Όλοι κρίνονται. Κανείς δεν είναι αλάθητος».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε, εξάλλου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, εδώ στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των σύγχρονων αρμάτων μάχης, που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιβεβαίωσα, για άλλη μια φορά, το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κρατούν αυτό το αξιόμαχο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Να τους ευχηθώ καλές γιορτές, χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά το 2017.

Θέλω να γνωρίζουν ότι όλη η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με αισθήματα αγάπης και απόλυτης εμπιστοσύνης».

Η διήμερη περιοδεία του ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο ελληνικό στρατιωτικό φυλάκιο των Κήπων, όπου και συνομίλησε με στρατεύσιμους και μπήκε και στο τουρκικό φυλάκιο, όπου χαιρέτισε τους Τούρκους στρατιώτες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις με την Τουρκία, με προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

 

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This