9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Γνωρίστε τους πενήντα βουλευτές-“τουρίστες”

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει περάσει από το κοινοβούλιο πλήθος νομοθετημάτων – Κι όμως υπάρχουν και οι “αφανείς” βουλευτές στην Ελληνική Βουλή – Διαβάστε τα ονόματα 

Αν για κάτι δεν πρέπει να έχουν παράπονο οι Έλληνες βουλευτές είναι ότι έχουν δεκάδες ευκαιρίες για να αναπτύξουν πλούσια κοινοβουλευτική δράση.

Στα χρόνια του μνημονίου η Βουλή βρίσκεται διαρκώς στο κέντρο των εξελίξεων και κατά συνέπεια οι 300 μπορούν, αν βέβαια θέλουν, να επιτελέσουν το σκοπό για το οποίο έχουν άλλωστε εκλεγεί. Να ελέγξουν, να (επι)κρίνουν και γιατί όχι να κερδίσουν πόντους δημοσιότητας από το βήμα της Ολομέλειας.

- Advertisement -

Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και διεξήχθησαν οι τελευταίες εθνικές εκλογές έως σήμερα έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο πλήθος νομοθετικών πρωτοβουλιών. Εκτός από τις δεκάδες κυρώσεις συμβάσεων και συμφωνιών η Βουλή έχει ψηφίσει σημαντικότατα νομοσχέδια.

Τη δέσμη μέτρων που αφορούσαν το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, τον εκλογικό νόμο, το ασφαλιστικό, την αξιοποίηση του Ελληνικού, την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κα.

Αν και πολλά από τα νομοθετήματα έχουν «περάσει» με συνοπτικές διαδικασίες υπάρχει πάντα ανοχή σε όσους θελήσουν να πάρουν το λόγο. Παρά ωστόσο το πλούσιο νομοθετικό έργο υπάρχουν βουλευτές –οι περισσότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ- που αρέσκονται να ακούν αντί να μιλούν.

Και αν και η αρχαία ρήση ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ» ισχύει και για την πολιτική, η «αφωνία» είναι και αυτή ύποπτη.

Μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο όπου υπάρχουν και διαθέσιμα στοιχεία περί τους πενήντα βουλευτές έχουν μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής έως πέντε φορές.

Ας τους γνωρίσουμε:

Άλαλοι έχουν μείνει ο Κώστας Κουκουδήμος (ΝΔ), ο Γιώργος Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ) που προτιμά να προκαλεί με τις δηλώσεις του εκτός Βουλής, ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου (ΣΥΡΙΖΑ), η Γιωργία Μαρτίνου (ΝΔ), ο Θεμιστοκλής Μορφίδης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Την ίδια ομάδα πλαισιώνει και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο λαλίστατος στην αρχή βουλευτής που πριν καταλήξει στο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ συμμετείχε μέχρι και σε απεργία πείνας μέχρι να τον «συλλάβει» ο τηλεοπτικός φακός να μασουλά στα κρυφά, έχει πλέον σιγήσει.

Από μια ομιλία έχουν κάνει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες και Ζωή Λιβανίου.

Την ομάδα των βουλευτών που έχουν ανέβει δύο φορές στο βήμα πλαισιώνουν ο Μανώλης Θραψανιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) η Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) που έχει επιδείξει μεγάλη μαχητικότητα στην εξεταστική επιτροπή για την δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κωνσταντίνος Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ), η Ελένη Σταματάκη (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γρηγόρης Στογιαννίδης η γνωστή για την κοινωνική της δράση αλλά και για το πρόσφατο ενσταντανέ με τον Νίκο Μιχαλολιάκο βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη και ο Θόδωρος Παραστατίδης. Ο τελευταίος ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν τον Δεκέμβριο του 2014 στην λάσπη περί χρηματισμού βουλευτών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αργότερα ανακάλεσε και πέρασε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο του 2016 την γλύτωσε παρά τρίχα από οργισμένους αγρότες.

Τρείς ομιλίες έχουν κάνει ο Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) που αγαπά να χρησιμοποιεί η Σωτηρία Βλάχου (Χρυσή Αυγή), ο Στέργιος Γιαννάκης (ΝΔ), ο Στάθης Γιαννακίδης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Χουσείν Ζεμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Καίσας (ΣΥΡΙΖΑ). ο Αστέριος Καστόρης, (ΣΥΡΙΖΑ), ο Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιωργος Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ) ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου των δεκαετιών 60 -70 Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Ρίζος (ΣΥΡΙΖΑ)

Τέσσερις ομιλίες έχουν στο ενεργητικό τους ο Σωκράτης Βαρδαλής (ΣΥΡΙΖΑ) ο Κωνστασσντίνος Γκιουλέκας (ΝΔ) η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ο Αιχάν Καρα Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ), ο Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Σίμος Κεδίκογλου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Κωνσταντίνος Μορφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ), ο Βαγγέλης Μπασιάκος (ΝΔ) ο Γιώργος Ντζιμάνης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Γιώργος Παπαφιλίππου ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ)

Στην ίδια ομάδα ανήκουν και ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου που η υπουργοποίηση του στο υπουργείο Παιδεία του έδωσε όρεξη και τον αναζωογόνησε με σχέδια και δράσεις για την εκπαίδευση, Η Νίνα Κασιμάτη που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα με αφορμή τον θάνατο του Κάστρο. Ο Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ) που έχει «κοντό φυτίλι» και ανήκει στους θορυβώδεις βουλευτές

Πέντε ομιλίες έχουν κάνει οι Δημήτρης Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ) Κώστας Κοντογιώργης (ΝΔ), Κωνσταντίνος Παυλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) Ανδρέας Ριζούλης (ΣΥΡΙΖΑ) Ελισάβετ Σκουφά (ΣΥΡΙΖΑ).

ΥΓ1: Σιωπηλοί εξακολουθούν να παραμένουν οι Κώστας Καραμανλής, αλλά και Αντώνης Σαμαράς, Ο τελευταίος παρεμβαίνει στις εξελίξεις με δηλώσεις και ομιλίες.

ΥΓ2: Αρκετοί είναι και οι βουλευτές που έχουν κάνει έως 10 ομιλίες.

ΥΓ3: Τα στοιχεία προέρχονται από το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή».

thetoc.gr

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Προετοιμασία για παγκόσμια …Συγκρούση;

Αμερικανός Ναύαρχος ε.ε.: - Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται για ολική πυραυλική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ Είμαστε κοντά σε μια παγκόσμια...

More Articles Like This