Home / Κοινωνια / Είναι κατάλληλο ή όχι, προς πόσιν, το νερό στο Τυχερό;

Είναι κατάλληλο ή όχι, προς πόσιν, το νερό στο Τυχερό;

Με ανυπόγραφη Ανακοίνωση χαρακτηρίζεται τώρα “κατάλληλο” το νερό στο Τυχερό – Για ανευθυνότητα του Δημάρχου Σουφλίου, κάνει λόγο η αντιπολίτευση – Έπρεπε να προηγηθούν λεπτομερείς εργαστηριακοί έλεγχοι

Το θέμα της καταλληλότητος προς πόσιν του νερού στο Τυχερό, εξακολουθεί να προβληματίζει τους κατοίκους του οικισμού.

Σημειώνουμε ότι για το θέμα αυτό υπήρξε ανάρτηση Ανακοίνωσης από πλευράς του Στρατού, που απευθυνόταν προς το Στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους, που διαμένουν στις στρατιωτικές κατοικίες της περιοχής, και χαρκατηρίζεται το νερό ακατάλληλο προς πόσιν.

Τώρα για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Σουφλίου “Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή”, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, αναφέρει τα εξής:

***

Η ανεύθυνη στάση του δημάρχου του Δήμου Σουφλίου, αλλά και των συναρμοδίων, της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού , συνεχίζεται …..

Ανυπόγραφα και χωρίς σφραγίδες του Δήμου , ενημερώνουν στις 28-12-2016, ότι το νερό στο Τυχερό είναι κατάλληλο προς πόση, σε αντίθεση με άλλο ενυπόγραφο έγγραφο τους, που ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα, με θέμα: « περιορισμός χρήσης νερού ύδρευσης» και το οποίο φέρει αριθμό πρωτ. και σφραγίδα.

Ξεχνούν , την υποχρέωση τους ;;;;, να παρέχουν στους καταναλωτές στοιχεία, της ποιότητας του νερού που καταναλώνουν.

Προσπαθούν, να υποβαθμίσουν το θέμα, δηλώνοντας , ότι όλως τυχαίως ;;;;;; στις 08-12-2016 που υπήρχε βλάβη, στο υδρευτικό δίκτυο, ο στρατός πήρε δείγμα προς εξέταση, αλλά βλάβη μεγάλης διάρκειας , υπήρχε και στις 15-12-2016.

Ξεχνούν, ότι σε περίπτωση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης θα πρέπει να διενεργηθεί άμεσα, λεπτομερής υγειονομικής αναγνώρισης και διερεύνηση των αιτίων του προβλήματος ,καθώς και εργαστηριακός έλεγχος.

Παρουσιάζονται ;;;;;; χωρίς αριθμό δειγμάτων και αποτελέσματα εξετάσεων ;;;;; για το επίμαχο χρονικό διάστημα και με αλαζονικό ύφος εξουσίας, δηλώνουν ως ειδικοί, ότι δεν έγινε και τίποτα.

Όχι , κύριοι του Δήμου Σουφλίου, όταν επρόκειτο για βασικό αγαθό, όπως είναι το νερό , δεν παίζουμε με την δημόσια υγεία , διότι δεν είναι μια υπόθεση , του τύπου « ψεκάστε, σκουπίστε ,τελειώσατε». Για αυτό και πρέπει να δώσετε αμέσως και χωρίς καθυστέρηση , όπως υποχρεούστε, όλα τα στοιχεία, που αφορούν την ποιότητα του νερού, στους κατοίκους του Τυχερού.

Η δημοτική μας παράταξη, έχει ήδη αποστείλει την ίδια ημέρα , που το θέμα έγινε γνωστό , στο Δήμο Σουφλίου, έγγραφο , όπου ανάμεσα σε άλλα, αναγράφει :

«… Όπως γνωρίζετε , έχω θέσει πάμπολλες φορές, προσωπικά , ακόμη και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. , ερωτήματα, σχετικά με τις ανησυχίες και τα παράπονα των κατοίκων για την ποιότητα νερού , των οικισμών του Δήμου μας.

Παράλληλα , έχω ζητήσει να μας γνωρίσετε, τα αποτελέσματα, εξετάσεων δειγμάτων νερού που προέβη , ο δήμος μας , τις συμβάσεις και τα αντίστοιχα ποσά, με τις εταιρίες που έχουν προβεί στην εξέταση , καθώς και τις σχετικές άδειες λειτουργίας των γεωτρήσεων, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρω την αντίστοιχη , ως προς τούτο , από εσάς απάντηση .

Σας καλώ , ακόμη μια φορά, να μου δώσετε , τα αποτελέσματα , των εξετάσεων δειγμάτων νερού , που αφορούν τον οικισμό Τυχερού , κατά την διάρκεια της θητείας σας , καθώς και ότι σχετικό έγγραφο υπάρχει , από στρατιωτική αρχή ή άλλη καθ’ ύλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία .

Έτσι , πέρα των παραπάνω , τίθεται ξανά το ερώτημα , οι τόσες απευθείας αναθέσεις και συντηρήσεις, δικτύων ύδρευσης και προμηθείας αντίστοιχων υλικών, στο δήμο , γιατί, μέχρι σήμερα δεν έχουν επιφέρει , τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στην ποιότητα του πόσιμου νερού ;;;;;

Μήπως είναι καιρός πλέον , να αλλάξει , ο τρόπος ανάθεσης αυτών και να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός, στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος και ειδικά στην υπερφορολόγηση, των δημοτών μας , στα τέλη ύδρευσης ;;; ..».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΣΥΝΟΧΗ»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΚΑΛΑΚΙΚΟΣ

 

faros-24.gr