9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Απ’ ευθείας πτήσεις από την Ουκρανία για Καβάλα 

Με γεμάτες βαλίτσες επέστρεψε από την Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος – Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Θάσο και Αρχαίους Φιλίππους 

 Μια επιπλέον πτήση από το Κίεβο της Ουκρανίας προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας έχει ήδη «κλείσει» από φέτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον τουριστικά για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοένα ενισχύεται.

Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος επέστρεψε με… γεμάτες βαλίτσες από την έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, όπου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο, Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση και από αυτή τη συμμετοχή στην έκθεση, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα, το οποίο περιγράφεται σε δηλώσεις των tour operators, οι οποίοι αναφέρονται σε αυξήσεις των αφίξεων προς την Ελλάδα, της τάξης του 20%.

«Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον για Θάσο και Αρχαίους Φιλίππους»

Αρχικά, ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε για τα αποτελέσματα της συμμετοχής στην έκθεση της Μόσχας ότι «σκοπός της συμμετοχής στην έκθεση ΜΙΤΤ αποτελεί τόσο η ανάδειξη και η ενίσχυση της Θάσου ως προορισμού όσο και του ηπειρωτικού μέρους της Περιφέρειας, όπως η Καβάλα, οι Αρχαίοι Φίλιπποι, αλλά κι η Αλεξανδρούπολη, το Πόρτο Λάγος, η Μαρώνεια κ.λπ. Είναι αυτονόητα σημαντική η συμμετοχή μας λόγω του μεγέθους της αγοράς, αλλά και λόγω της αεροπορικής σύνδεσης, που πετύχαμε με το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”. Αυτό που εισέπραξα, είναι ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θάσο και τους Αρχαίους Φιλίππους. Είναι γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έκανε μια μεγάλη καμπάνια, με φυλλάδιο στα ρώσικα για την περιοδεία του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, αλλά και το έντυπο της Περιφέρειας, που είναι στα αγγλικά, είχαν μεγάλη ζήτηση. Μοιράστηκαν πολλές εκατοντάδες φυλλαδίων σε ανθρώπους, που στοχευμένα έψαχναν πληροφορίες για την περιοχή μας και τους Φιλίππους ειδικότερα».

«Να εδραιωθούμε στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας»

Αναφορικά με τα οφέλη που μπορεί να έχει άμεσα η Καβάλα και κατ’ επέκταση η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Φυσικά, προσδοκούμε σε αύξηση της επισκεψιμότητας, αυτό είναι το ζητούμενο, όμως δεν είναι πόσες επισκέψεις θα έχουμε το 2017, αλλά πόσο περισσότερο θα αυξηθούν αυτές για τα επόμενα χρόνια, έχοντας εδραιωθεί σ’ αυτή την τόσο μεγάλη αγορά. Αυτό ήταν και το σκεπτικό του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, να καταφέρουμε να δεχθούμε επισκέπτες από μια ακτίνα χωρών, που είναι κοντά στην Ελλάδα και δείχνουν ενδιαφέρον για ιστορικά στοιχεία, αλλά και όμορφες παραλίες. Το άνοιγμα νέων πτήσεων μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε σε μέγιστο βαθμό αυτή τη δυνατότητα».

«Εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία με τον όμιλο Μουζενίδη»

Καταληκτικά, ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στα οφέλη από την συνεργασία με τον Όμιλο Μουζενίδη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι έχουμε αεροπορική σύνδεση ως Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τώρα με επιπλέον πτήσεις από την Ουκρανία. Είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα αυτό της συνεργασίας με τον Όμιλο Μουζενίδη, που πρέπει να ενισχυθεί απ’ όλους μας, ώστε να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Π.Α.Μ.-Θ.. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ως Περιφέρεια επίσημος συνεργάτης του καταλόγου Grekomania, με ιδιαίτερη απήχηση στις τουριστικές αγορές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε σειρά προωθητικών ενεργειών σ’ αυτές τις τουριστικές αγορές».

xronometro.com

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This