9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Φυτεύουν Σταθμούς Διοδίων στην Εγνατία Οδό, για να εξασφαλισθούν περισσότερα έσοδα, υπέρ των κεφαλαιούχων, που θα την αγοράσουν – Οι Θρακιώτες θα πληρώσουν τα “σπασμένα” 

 Τα παραμύθια και τα ψέμματα, δεν αποτελούν αποκλειστική ιδιότητα του Πρωθυπουργού της Χώρας.

Πέραν του κ. Αλέξη Τσίπρα, ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διακατέχονται από  τις ίδιες συμπεριφορές, γεγονός που το διαπιστώνουνε σχεδόν κάθε μέρα.

Το θέμα μας είναι τα Διόδια της Μέστης που όπως έγραψε προχθές η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ξεκίνησε η κατασκευή των Σταθμών Διοδίων και η εκτροπή κυκλοφορίας λόγω έργων, θα διαρκέσει μέχρι 28 Ιουλίου 2017, οπότε και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία τους, με είσπραξη χρημάτων, για όσους αυτοκινητιστές κινούνται στην Εγνατία Οδό.

- Advertisement -

Τα γράφουμε αυτά γιατί από την πρώτη φήμη που διέρρευσε για το “φύτευμα” νέων Σταθμών Διοδίων στον άξονα  της Εγνατίας Οδού, (μεταξύ αυτών σε Μέστη και Αρδάνιο στον Έβρο) ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από Αιρετούς, φορείς και πολίτες της Θράκης, για να αποφύγουμε το νέο “χαράτσι”, που ουσιαστικά χωρίζει την Αλεξανδρούπολη από την Κομοτηνή.

Όσοι λοιπόν κάτοικοι της Ροδόπης θέλουν να ταξιδέψουν από το Αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης, θα πρέπει να πληρώσουν για κάθε διέλευση 2,40 Ευρώ (αυτή είναι η ταρίφα των διοδίων της Εγνατίας) καθώς επίσης την ίδια επιβάρυνση θα υποστούν, όσοι θέλουν να μεταβούν στο Παν/κό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για θεραπεία ή για επίσκεψη ασθενούς φίλου τους, που νοσηλεύεται.

Μα θα πείτε ίσως: “Μα καλά για 2,40 Ευρώ κάνετε φασαρία εσείς οι Θρακιώτες”.

Ναι γιατί δεν είναι μόνον τα “κερατιάτικα” που θα πληρώνουμε, αλλά είναι και η κοροϊδία, οι ψεύτικες διαβεβαιώσεις και τα χτυπήματα στην πλάτη, “μην διαμαρτύρεσθε, η Κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα” κ.λ.π., κ.λπ.

Έτσι λοιπόν παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη (προχθές ακόμα την Κομοτηνή, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου) ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπρίτζης, διαβεβαίωνε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ότι το ζήτημα των Διοδίων εξετάζεται και θα διευθετηθεί και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Έτσι λοιπόν ο Σταθμός Διοδίων της Μέστης, στα σύνορα των Νομών Έβρου-Ροδόπης, γίνεται πραγματικότητα, αλλά “για το… καλό μας”, γιατί έτσι θα απολαμβάνουμε καλύτερες υπηρεσίες από την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Μόνο που το νέο “χαράτσι” δεν μπαίνει για το δικό μας καλό, αλλά για να πωληθεί ευκολότερα από το ΤΑΙΠΕΔ, το οδικό δίκτυο της Εγνατίας.

Υποτίθεται ότι η σημερινή Κυβέρνηση, “η πρώτη φορά Αριστερά” νοιάζεται για το καλό των φτωχών, των αδύναμων οικονομικά και γενικά για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.

Όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι νοιάζεται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δηλαδή αυτών που θα αγοράσουν την Εγνατία και που πρέπει να σιγουρευτούν ότι θα έχουν περισσότερα κέρδη από αυτή την αγοραπωλησία.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι παραμύθια για τους… ακρίτες Ιθαγενείς της Θράκης.

Αμφιβάλλει μήπως κανείς;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα συνεχισθεί η παραγωγή τμημάτων F-35 στην Τουρκία!!!

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγοράσουν τους S-400 της Τουρκίας – Απαιτείται άδεια της Ρωσίας, που δεν την...

Και η Μόσχα υπέρ της Αγίας Σοφίας

Έντονη αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Μήνυμα στον Ερντογάν, της Παγκόσμιας Χριστιανικής Νεολαίας 

Προσοχή στην πλανεύτρα θάλασσα

Δεν μιλά η πλανεύτρα θάλασσα παιδιά  προσοχή στα γαλανά νερά...

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

More Articles Like This