9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Η αμετάβλητη τουρκική φύση

Όμως οι Ευρωπαίοι λησμονούν και τις δύο πολιορκίες της Βιέννης, όπως ξεχνούν και την εισβολή-κατοχή των Τούρκων στην Κύπρο

Η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος γενικότερα παρακολουθούν έκπληκτοι την Τουρκία να περιφρονεί τους τύπους και την ουσία αξιών όπως η δημοκρατία, το διεθνές δίκαιο, η λαϊκή βούληση, ο σεβασμός στην εθνική κυριαρχία των χωρών και οι διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που έχουν συνάψει τα κράτη μεταξύ τους και με πολυεθνικούς συνασπισμούς.

Για την Τουρκία δεν υπάρχει ηθική ή υλική δέσμευση, η οποία θα αποτελεί ικανό ανασχετικό παράγοντα από την επιδίωξη της πραγμάτωσης των σκοπών της. Οι σκοποί της Τουρκίας δε είναι πάγιοι: κυριαρχία και επέκταση. Παντί τρόπω.

Το παράδοξο δεν βρίσκεται στην τουρκική πολιτική, που κακώς χαρακτηρίζεται «προκλητική» ενώ είναι απλά… τουρκική. Παράξενο είναι που η Ευρώπη έχει λησμονήσει ή υποκρίνεται ότι λησμονεί τις δύο πολιορκίες της Βιένης από τους Οθωμανούς, τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, τις απηνείς διώξεις, τα πογκρόμ, τις σφαγές, τις αρπαγές περιουσιών από τους Ελληνες της Πόλης, τους Μικρασιάτες αλλά και τους υπόλοιπους λαούς και τις φυλές της Μικράς Ασίας.

Παραβλέπουν ή κάνουν ότι δεν θυμούνται την εισβολή στην Κύπρο, τις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας αλλά και την ανάμειξη του Ερντογάν στο τάισμα του θηρίου του Ισλαμικού Κράτους. Και τώρα με την περίπτωση της Ολλανδίας διαπιστώνουν, άναυδοι, ότι οι Τούρκοι παραμένουν Τούρκοι!

Αφού συνειδητοποίησαν το αυτονόητο, καιρός να τους υπενθυμιστεί ότι η χώρα μας είναι εκείνη που ανέκαθεν αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της Δύσης στη μάχη εναντίον της επελαύνουσας Ασίας. Κι ενώ αυτό συμβαίνει από την αυγή του ιστορικού χρόνου, οι Ευρωπαίοι δεν αναγνωρίζουν καν τα ανατολικά σύνορά μας (τηρούν ίσες αποστάσεις στο θέμα των Ιμίων) και θεωρούν σπατάλη τα κονδύλια που δαπανώνται για την εθνική άμυνά μας!

Οι καιροί περνούν, αλλά ο Τούρκος δεν αλλάζει. Το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και μάλιστα καμαρώνει για την πολεμική και επεκτατική φύση του. Το ζήτημα είναι να χωνέψουν αυτή την απλή και μεγάλη αλήθεια και οι Ευρωπαίοι, που κοιμούνται ύπνον ελαφρύ και πολιτικά «ορθό».

-Δ-

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This