9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

“ΜΑΪΜΟΥ” Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Το Επιμελητήριο Έβρου, ειδοποιεί τα μέλη του, για παραπλανητική δράση Γερμανικής ιδιωτικής Εταιρείας 

To Eπιμελητήριο Έβρου ενημερώνει τα μέλη σχετικά με την προσέγγιση της Γερμανικής εταιρείας, DAD GmbH, για εγγραφή, επικαιροποίηση και απόκτηση European Business Number (EBN). Δηλώνουμε ότι όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, πρόκειται περί παραπλάνησης με στόχο το ιδιωτικό όφελος,  καθώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία υποχρέωση απόκτησης του εν λόγου αριθμού μητρώου.

Η προαναφερόμενη επιχείρηση προσεγγίζει τα μέλη ζητώντας την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, για την απόκτηση “νόμιμης” Ευρωπαϊκής ταυτότητας της επιχείρησης. Ο παραλήπτης με την είσοδο στην σελίδα, βλέπει την επικεφαλίδα “EUROPEAN BUSINΕSS NUMBER” και ένα περιβάλλον ταυτόσημο των ιστοσελίδων της Ε.Ε.. Επίσης επαναλαμβάνεται η φράση επικαιροποίηση και νόμιμη υποχρέωση ταυτότητας ΑΦΜ (legally required VAT-ID), η οποία έχει στόχο την παραπλάνηση και χειραγώγηση. Η επιχείρηση που θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων, καλείται να προβεί σε αποδοχή των όρων μιας σύμβασης, η οποία περιλαμβάνει ετήσιο κόστος φιλοξενίας πλέον των 750 ευρώ. Βάση σύμβασης η συμφωνία υπάγεται στο γερμανικό δίκαιο σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου.

Το Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποίησε έρευνα και επικοινώνησε με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το οποίο επιβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται περί επίσημης αρχής και ώς εκ τούτου οι επιχειρήσεις, δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής. Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι έχουν δεχθεί αρκετές αναφορές στο παρελθόν για την εν λόγω εταιρεία και έχει ενημερωθεί ο αντίστοιχος επιμελητηριακός φορέας του Αμβούργου, όπου είναι εγγεγραμμένη η εν λόγω επιχείρηση.

Όπως προκύπτει η DAD GmbH είναι ιδιωτική επιχείρηση με έδρα το Αμβούργο. Το μητρώο που αναφέρει, δεν συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με επίσημο μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπληρωματικά με μια έρευνα στην ιστοσελίδα του οργανισμού και στο διαδίκτυο, υπάρχουν αναφορές για παραπλάνηση από την εν λόγω εταιρεία η οποία “ψαρεύει” πελάτες με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Με τα μέχρι στιγμής ευρήματα καλούμε τα μέλη μας:

– να μην αποστείλουν στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση τους

– να μην συμπληρώσουν καμία φόρμα έντυπη ή ηλεκτρονική

– να αποφύγουν να υπογράψουν οποιαδήποτε σύμβαση με την επιχείρηση.

Σε περίπτωση που αποστείλατε ή υπογράψατε κάποια φόρμα επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Έβρου στο 2551035848 εσωτ. 21 ή μέσω mail στο marketing@evroschamber.gr, ώστε να σας συμβουλέψουμε για να προφυλαχθείτε από μελλοντικές απαιτήσεις.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This