9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

“ΜΑΪΜΟΥ” Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

Το Επιμελητήριο Έβρου, ειδοποιεί τα μέλη του, για παραπλανητική δράση Γερμανικής ιδιωτικής Εταιρείας 

To Eπιμελητήριο Έβρου ενημερώνει τα μέλη σχετικά με την προσέγγιση της Γερμανικής εταιρείας, DAD GmbH, για εγγραφή, επικαιροποίηση και απόκτηση European Business Number (EBN). Δηλώνουμε ότι όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, πρόκειται περί παραπλάνησης με στόχο το ιδιωτικό όφελος,  καθώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία υποχρέωση απόκτησης του εν λόγου αριθμού μητρώου.

Η προαναφερόμενη επιχείρηση προσεγγίζει τα μέλη ζητώντας την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, για την απόκτηση “νόμιμης” Ευρωπαϊκής ταυτότητας της επιχείρησης. Ο παραλήπτης με την είσοδο στην σελίδα, βλέπει την επικεφαλίδα “EUROPEAN BUSINΕSS NUMBER” και ένα περιβάλλον ταυτόσημο των ιστοσελίδων της Ε.Ε.. Επίσης επαναλαμβάνεται η φράση επικαιροποίηση και νόμιμη υποχρέωση ταυτότητας ΑΦΜ (legally required VAT-ID), η οποία έχει στόχο την παραπλάνηση και χειραγώγηση. Η επιχείρηση που θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων, καλείται να προβεί σε αποδοχή των όρων μιας σύμβασης, η οποία περιλαμβάνει ετήσιο κόστος φιλοξενίας πλέον των 750 ευρώ. Βάση σύμβασης η συμφωνία υπάγεται στο γερμανικό δίκαιο σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου.

Το Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποίησε έρευνα και επικοινώνησε με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το οποίο επιβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται περί επίσημης αρχής και ώς εκ τούτου οι επιχειρήσεις, δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής. Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι έχουν δεχθεί αρκετές αναφορές στο παρελθόν για την εν λόγω εταιρεία και έχει ενημερωθεί ο αντίστοιχος επιμελητηριακός φορέας του Αμβούργου, όπου είναι εγγεγραμμένη η εν λόγω επιχείρηση.

- Advertisement -

Όπως προκύπτει η DAD GmbH είναι ιδιωτική επιχείρηση με έδρα το Αμβούργο. Το μητρώο που αναφέρει, δεν συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με επίσημο μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπληρωματικά με μια έρευνα στην ιστοσελίδα του οργανισμού και στο διαδίκτυο, υπάρχουν αναφορές για παραπλάνηση από την εν λόγω εταιρεία η οποία “ψαρεύει” πελάτες με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Με τα μέχρι στιγμής ευρήματα καλούμε τα μέλη μας:

– να μην αποστείλουν στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση τους

– να μην συμπληρώσουν καμία φόρμα έντυπη ή ηλεκτρονική

– να αποφύγουν να υπογράψουν οποιαδήποτε σύμβαση με την επιχείρηση.

Σε περίπτωση που αποστείλατε ή υπογράψατε κάποια φόρμα επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Έβρου στο 2551035848 εσωτ. 21 ή μέσω mail στο marketing@evroschamber.gr, ώστε να σας συμβουλέψουμε για να προφυλαχθείτε από μελλοντικές απαιτήσεις.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This