9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσίευσε αφίσσα στην οποία απεικονίζει με Σημαίες τις περιοχές όπου υπάρχει “Τουρκικό Κράτος” – Μεταξύ αυτών και η Σημαία της Τουρκικής Αυτόνομης Δημοκρατίας της Θράκης

Τις επιδιώξεις της Τουρκίας για δημιουργία αυτόνομου κράτους στη δυτική Θράκη έκανε… σημαία του το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης, προκαλώντας και ρίχνοντας νερό στον μύλο του προέδρου της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θέλει τον έλεγχο της περιοχήs από την Κύπρο έως και τη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή εκδήλωση που οργάνωσε και πραγματοποίησε το κρατικό πανεπιστήμιο «Τρακιά» της Αδριανούπολης, δημοσίευσε αφίσα στην οποία απεικονίζει με σημαία περιοχές όπου υπάρχει, όπως ισχυρίζεται, «τουρκικό Κράτος».

Μεταξύ αυτών, υπήρχε η σημαία του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων.

- Advertisement -

Στο πάνω μέρος της αφίσας, ωστόσο, υπήρχε και η σημαία που κυκλοφορεί από τους Τούρκους ως αυτή της «τουρκικής αυτόνομης Δυτικής Θράκης».

Είναι η σημαία την οποία διακινεί και προπαγανδίζει το κόμμα DEB (του Σαδίκ), το οποίο έχει διασυνδεθεί με το τουρκικό προξενείο, αλλά και με την Άγκυρα, επιχειρώντας να καπηλευθεί τη μουσουλμανική μειονότητα.

Η αφίσα έγραφε επίσης «προλαβαίνετε, δεν προλαβαίνετε! Τρέξτε στην Αδριανούπολη για να μετάσχετε στις εκδηλώσει Νεβρόζ, που οργανώνει το εκεί πανεπιστήμιο».

Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση, κάτι που προκαλεί ερωτήματα.

Κι αυτό γιατί είναι εμφανές ότι η Άγκυρα κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναδείξει ns αξιώσεις της σε βάρος της Ελλάδας, είτε πρόκειται για το Αιγαίο είτε για τη Θράκη.

Πρόσφατα, και με αφορμή τη σφοδρή αντιπαράθεση ανάδεσα σε Τουρκία και Ολλανδία, «τουρκόψυχος» δημοτικός σύμβουλος χωριού της μειονότητας στη δυτική Θράκη υιοθετούσε αφίσα που φέρεται ότι είχε κυκλοφορήσει από το κόμμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Βέλγιο και ήθελε τους μουσουλμάνους να βρίσκονται σε πόλεμο με τους χριστιανούς.

Ούτε τότε είχε υπάρξει ελληνική αντίδραση.

-Δ-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Tα «κλειστά» σύνορα με Βουλγαρία είναι καταστροφή για τον τουρισμό της Θράκης

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλος Τοψίδης

Κινηματογράφος στο λιμάνι μας

Ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Αεροψεκασμοί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Θα διενεργηθούν από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο νότιο τμήμα του Δήμου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Μέχρι 70.000 οι αποζημιώσεις «ΕΛΓΑ» σε αγρότες

Πότε διπλασιάζεται το ποσό, για καλλιέργειες οπωροκηπευτικών Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο- «σκούπα»...

Γιατί δεν μιλούν Μόσχα-Βατικανό;

Ηχηρή σιωπή των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών, Ανατολής και Δύσης, για τηνμετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – Ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να...

More Articles Like This