9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Σε πλήρη υποβάθμιση το Κέντρο Υγείας Σουφλίου

Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Σουφλίου – Τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό-αναλώσιμα – Δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό – Αφύλακτο το κτίριο

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Σουφλίου που βλέπουν χρόνο με το χρόνο να υποβαθμίζονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Σουφλίου.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του οφείλονται αποκλειστικά στην πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , με στόχο την απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση.

- Advertisement -

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, που εξυπηρετεί τους περίπου 15.000 ακρίτες κατοίκους του Δήμου μας, είναι κακή.

Αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και ελλιπή συντήρηση και φύλαξη του κτιρίου του.

Η λειτουργία του γίνεται συνεχώς προβληματική με ανάλογες τις συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων σε αυτό. Συγκεκριμένα:

* Δεν λειτουργεί το ακτινολογικό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και να ξοδεύεται ο κόσμος μεταβαίνοντας για μια ακτινογραφία στην Αλεξανδρούπολη ή στο Διδυμότειχο.

* Προβλήματα και στο μικροβιολογικό. Χωρίς γνωμάτευση παραμένουν τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων, καθώς ο μικροβιολόγος συνταξιοδοτήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε.

* Προβλήματα και στην παιδιατρική. Ο ένας παιδίατρος πήρε απόσπαση και δεν αντικαταστάθηκε και ο δεύτερος κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο της Αλεξ-πο λης με συνέπεια να απουσιάζει πολλές φορές από το Κέντρο Υγείας.

* Ακόμα, εδώ και δυο χρόνια έχουν να εμφανιστούν στο Κέντρο Υγείας οι επισκέπτες γιατροί όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, χειρούργος, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της περιοχής μας να ταλαιπωρούνται και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους.

* Σημαντικές όμως είναι και οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα, αναγκάζοντας πολλές φορές τους ασθενείς να τα πληρώνουν οι ίδιοι από το πενιχρό τους εισόδημα.

* Τεχνικό προσωπικό για την φροντίδα του κτιρίου, των εγκαταστάσεων, του αύλειου χώρου δεν υπάρχει.

* Ακόμα δεν υπάρχει προσωπικό για την 24ωρη φύλαξη του κτιρίου και τις απογευματινές και βραδινές ώρες το Κέντρο Υγείας παραμένει αφύλακτο.

Το μάρμαρο όλων αυτών των ελλείψεων πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι της περιοχής μας , αναζητώντας λύσεις για τα προβλήματά τους μετακινούμενοι στην Αλεξανδρούπολη ή στο Διδυμότειχο

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 10.30΄η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο χώρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Tα «κλειστά» σύνορα με Βουλγαρία είναι καταστροφή για τον τουρισμό της Θράκης

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλος Τοψίδης

Κινηματογράφος στο λιμάνι μας

Ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Αεροψεκασμοί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Θα διενεργηθούν από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο νότιο τμήμα του Δήμου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Μέχρι 70.000 οι αποζημιώσεις «ΕΛΓΑ» σε αγρότες

Πότε διπλασιάζεται το ποσό, για καλλιέργειες οπωροκηπευτικών Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο- «σκούπα»...

Γιατί δεν μιλούν Μόσχα-Βατικανό;

Ηχηρή σιωπή των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών, Ανατολής και Δύσης, για τηνμετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – Ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να...

More Articles Like This