9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ… ΣΟΒΙΕΤ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Οι 144 Βουλευτές, πρέπει να υπακούουν στα 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εισηγείται ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί όπως κάθε αριστερό κόμμα, με πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, αρκεί αυτές να ικανοποιούν την ηγεσία του. Αυτό κατέστη σαφές στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, αιφνιδιάζοντας όλους τους συνέδρους, ζήτησε να επαναληφθεί η ψηφοφορία για την ποσόστωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, υπενθυμίζοντας τους ότι μόλις είχαν αψηφήσει τις εντολές του.

Οι σπόροι της δημοκρατικής ευαισθησίας στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ριζώνουν για τα καλά, με τον Χρήστο Καραγιαννίδη να προτάσσει πρακτικές που θυμίζουν τις πρώιμες εποχές των Σοβιέτ. Ο βουλευτής Ξάνθης, σε συνέντευξη στην «Αυγή», με χαρακτηριστική ειλικρίνεια ζήτησε, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του να σεβασθεί «πλήρως» την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικώς με την ψήφιση των μέτρων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγησις.

«Θεωρώ πως η ΚΟ θα ψηφίσει αυτό που θα αποφασίσει η ΚΕ., υστέρα από συζήτηση σε μια έκτακτη συνεδρίαση της… Πρόκειται για πράγματα που έχουν συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2015.

Ο κάθε βουλευτής είναι γνώστης και δεν έχουν καταγραφεί διαφωνίες σε άλλου είδους θέματα της διακυβέρνησης. Όσοι, βάζω και τον εαυτό μου, θεωρήσουμε πως δεν μπορούμε να την υπηρετήσουμε θα παραιτηθούμε αντί να καταψηφίσουμε», είπε ο βουλευτής στην συνέντευξη που παρέθεσε.

Αυτό που ζητεί ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπακούσουν στις αποφάσεις των 151 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι δεν πρέπει να προτρέχει κανείς για ζητήματα που δεν έχουν ακόμη συμβεί και «συντάχθηκε» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (53+) στο να μην λένε μεγάλα λόγια. «Πρέπει να δούμε που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση και να μην προλέγουμε για πράγματα που μπορεί και να μη συμβούν» είπε, ενώ υπεστήριξε ότι μια συγκροτημένη κριτική από συλλογικά όργανα δεν απειλεί την συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως την βελτιώνει.

Έστειλε δε ένα ακόμη μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου με την παραδοχή ότι η σχέσις του κόμματος με την κοινωνία έχει διαταραχθεί «και όποιος το αρνείται απλώς κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα».

Η πρότασις, πάντως, του κ. Καραγιαννίδη και πιθανόν και κάποιων που ενδεχομένως διαφωνούν με την ψήφιση των μέτρων, θα μείνει στα χαρτιά εάν ο Πρόεδρος του κόμματος κάνει ένα ακόμη ρεσάλτο και επιβάλλει, ως ανώτατος άρχων των Σοβιέτ, την απόφαση του.

 

Δημήτριος Παππάς

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This