Home / Κοινωνια / ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΟΧΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΟΧΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Ασφυκτικά παραμένουν τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Αλεξανδρούπολη από την έλλειψη χώρων στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων – Ασύνδετη η μελέτη για την παραλιακή Λεωφόρο – Αλαλούμ με τα μηχανάκια  

  Ασφυκτιά η Αλεξανδρούπολη για θέσεις πάρκινγκ και το πρόβλημα αντί να γίνονται προσπάθειες για την άμβλυνσή του, συνεχώς παίρνει νέες μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο λόγος είναι τα μηχανάκια. που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης εμποδίζοντας τα Ι.Χ., να παρκάρουν.

Μπορεί οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αυτοκινήτων να πληρώνουν “κερατιάτικα” με υψηλά τέλη κυκλοφορίας, φορολογίας εισοδήματος κ.λπ., αλλά τα μηχανάκια τρυπώνουν παντού, με αποτέλεσμα οι οδηγοί αυτοκινήτων να καίνε άδικα τα πανάκριβα καύσιμα, προκειμένου να βρούνε μία θέση να σταθμεύσουν.

Έτσι λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης πήρε απόφαση δημιουργίας 30 νέων θέσεων για μηχανάκια, ύστερα από αίτημα της Τροχαίας, στις οδούς δικαστηρίων (μεταξύ Μεσολογγίου και Κανάρη) και επί της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου (μεταξύ Καραϊσκάκη και Κανάρη) με την ελπίδα ότι το υφιστάμενο σήμερα πρόβλημα στάθμευσης, θα ανακουφισθεί.

Η έλλειψη χωρών στάθμευσης Ι.Χ. στην Αλεξανδρούπολη είναι εμφανής, καθώς βλέπουμε συνεχώς αυτοκίνητα σκαρφαλωμένα στα πεζοδρόμια, παρά τα απειλούμενα πρόστιμα.

Οι Συγκοινωνιολόγοι που κάλεσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, έκαναν την δουλειά τους, παρέδωσαν τις μελέτες τους και έφυγαν στον τόπο τους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των προτάσεών τους.

Και βεβαίως δεν είδαν, ούτε μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα που δημιουργείται στην κυκλοφορία, από το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στην διασταύρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με την 14η Μαΐου 1920, συνδέεται από το στένεμα του δρόμου (λόγω του ποδηλατοδρόμου) στο ύψος του παλαιού Νοσοκομείου.

Εκεί είναι ο “λαιμός του μπουκαλιού” που φέρνει ασφυξία στο κέντρο της πόλεως.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δημοσίευσε τις επιφυλάξεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Έβρου, για το έργο ανάπλασης της παραλιακής Λεωφόρου που ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος Αλεξ/πολης το οποίο προβλέπει στένεμα του οδοστρώματος μονοδρόμηση στην κυκλοφορίας οχημάτων, μεγάλωμα των πεζοδρομίων και βεβαίως (να μην χάσουμε) την κατασκευή ποδηλατοδρόμου!!!

Τις αντιρρήσεις της, είχε διατυπώσει Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, αλλά ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, φαίνεται πως δεν διαβάζει την Εφημερίδα μας.

Θυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο, πως χάρις στην έντονη και πιεστική παρέμβαση του αείμνηστου εκδότη της Εφημερίδος μας Γεώργιου Κονδύλη, η παραλιακή Λεωφόρος μας, χρηματοδοτήθηκε από τον τότε Υπουργό Δημόσιων Έργων (σε έναν έντονο καβγά μέσα στη Νομαρχία Έβρου) ως εναλλακτική της Εθνικής οδού που περνούσε μέσα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή η Ζωτική αρτηρία τώρα, σύμφωνα με τα σχέδια των Συγκοινωνιολόγων μελετητών, υποβαθμίζεται πλήρως, προκειμένου να γίνει ένα έργο ασύνδετο, όπως τονίζει και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Έβρου.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η Αλεξανδρούπολη δεν χρειάζεται ποδηλατοδρόμους, κ.λπ., αλλά χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Και προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς δεν έχει  γίνει καμμία προσπάθεια.

Όσον αφορά τα μηχανάκια, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναληφθεί μία εκστρατεία από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με θέμα “Δίδαξόν μου τα Δικαιώματά μου”.

Για να καταλάβουν και οι οδηγοί τους, ότι έχουν κι αυτοί υποχρεώσεις κι όχι παρατάω το μηχανάκι μου και φεύγω, κι άντε εσύ να ξεπαρκάρεις, χωρίς να αποφύγεις το γρατζούνισμα.

Σ. Κ.