9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Η εβδομάδα αλληλεγγύης στην Ορεστιάδα

Ξεκινά την Δευτέρα 27 Μαρτίου – Συγκέντρωση τροφίμων για συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ορεστιάδας, ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης, η Β’ΕΛΜΕ Έβρου και η Ένωση Γονέων συνδιοργανώνουν την Εβδομάδα Αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων – εφοδίων για τους συνανθρώπους μας, που τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η Εβδομάδα Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε το μήνα Δεκέμβριο του 2016 είχε μεγάλη επιτυχία και βοήθησε πολλές ευάλωτες οικογένειες του Καλλικρατικού Δήμου.

- Advertisement -

Καλείστε θερμά να συμμετέχετε στην κοινή δράση με στόχο να βοηθηθούν εκ νέου οικογένειες που έχουν ανάγκη, ώστε να περάσουν και αυτές όμορφα, τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Από την Δευτέρα 27 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί  η Εβδομάδα Αλληλεγγύης στην Ορεστιάδα με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων στα σχολεία, για την ανακούφιση συνανθρώπους μας οι οποίοι τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Θα ενημερωθούν οι μαθητές με σχετική ανακοίνωση στο σχολείο, ώστε να φέρουν ότι επιθυμούν με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και των γονέων τους, σε χώρο που θα ορίσει το κάθε σχολείο, διάφορα τρόφιμα, αγαθά και εφόδια, την 27/3/2017 έως 31/3/2017 (Δευτέρα – Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω δράση αποτελεί και σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελεί ερέθισμα για να σκεφτούν και να προβληματιστούν τα παιδιά, πάνω σε αξιόλογες έννοιες, όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη, έννοιες που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο γραφείο του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ και αφού οργανωθούν κατάλληλα θα ακολουθήσει η διανομή από τους υπεύθυνους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του τμήματός μας, σε συμπολίτες μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ακολουθεί προτεινόμενη λίστα Τροφίμων και Εφοδίων.

Σας παρακαλούμε για την συνδρομή σας για την υλοποίηση της ανωτέρω περιγραφόμενης δράσης, που πραγματικά θα ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ενδεικτική λίστα Τρόφιμων – Εφοδίων 1. Ελαιόλαδο 2. Μακαρόνια 3. Κριθαράκι 4. Ρύζι 5. Φακές 6. Φασόλια 7. Ρεβύθια 8. Βιτάμ 9. Ζάχαρη 10. Αλάτι 11. Ντοματοπολτός 12. Μερέντα 13. Μαρμελάδα 14. Γάλατα μακράς διάρκειας 15. Κορν Φλέϊκς 16. Φρυγανιές 17. Κονσέρβες 18. Ξύδι 19. Λεμόνι χυμός 20. Αλεύρι 21. Μπισκότα 22. Παξιμάδια 23. Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση) 24. Μωρομάντηλα 25. Παιδικές τροφές σε βαζάκια 26. Οδοντόκρεμες –Οδοντόβουρτσες 27. Διάφορα Απορρυπαντικά – είδη καθαριότητας.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This