Home / Κοινωνια / ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Την ώρα που εμείς κυριολεκτικά κοιμώμαστε, στην Θράκη οι τουρκόφιλοι δημιουργούν τη νέα γενιά γενίτσαρων “Τουρκία μου πεθαίνω για σένα” τραγουδούν τα μικρά παιδιά, ανάμεσα σε Τουρκικές σημαίες – Μεταξύ αυτών και η σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης 

Στο βάθος φαίνονται τρία φτηνά παιδικά ποδήλατα, τύπου Μountain Bike. Στα μάτια των φτωχών μουσουλμανόπαιδων αποτελούν ωστόσο ένα δώρο πέρα από κάθε φαντασία, ένα έπαθλο  για το οποίο θα έκαναν τα πάντα για να το αποκτήσουν.

Σε εκδήλωση τουρκόψυχων συλλόγων στην Ξάνθη τα απονήρευτα παιδιά που έδωσαν το «παρών» ερήμην του μεταμορφώθηκαν σε πιόνια στη «βρόμικη» σκακιέρα των πρακτόρων που δρουν στη Θράκη, τραγουδώντας με όλη τους τη δύναμη εθνικιστικά τουρκικά τραγούδια με θέλγητρο ποδήλατα και πολύχρωμα κουτιά με ευτελή δώρα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τελετή βράβευσης μαθητών, που διοργανώθηκε στις 31 Μαρτίου από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και από τον Σύλλογο Αποφοίτων και Μελών Λυκείων Ιμάμ Χατίπ (BIHLIMDER).

Ειδικότερα, περίπου 10 μαθητές βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού ανάγνωσης «Το βιβλίο ψάχνει τα αστέρια του», παρουσία φυσικά όλων των κεντρικών «παικτών» της ημισελήνου στο σκηνικό πολέμου που στήνεται εδώ και χρόνια στη Θράκη, μεταξύ αυτών ο Τούρκος υποπρόξενος Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί και οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερήφ.

Τα άμοιρα παιδιά κλήθηκαν να τραγουδήσουν υπό τους ήχους τριμελούς κομπανίας εθνικιστικά τουρκικά τραγούδια, τα οποία προκάλεσαν παραλήρημα στους παρισταμένους!

«Τουρκία μου, πεθαίνω για σένα / αφιέρωσα το κεφάλι μου για σένα, / αφιέρωσα το κεφάλι μου στον δρόμο της Τουρκίας μου» αναφέρουν οι στίχοι ενός εκ των ασμάτων…

Περιχαρείς οι τουρκόφιλοι που βρίσκονταν στον χώρο έσπευσαν να ασπαστούν τα παιδιά, να δώσουν θερμά συγχαρητήρια για το… κατόρθωμά τους – μεταξύ αυτών, δυστυχώς, και δάσκαλοι που εδώ και χρόνια παίζουν τον ρόλο των «βοσκών» στο νέο κύμα νεογενίτσαρων που συγκεντρώνει στη Θράκη η Τουρκία”.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε εμφανίζεται στον λογαριασμό που διατηρεί στο τουίτερ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν.

Η φωτογραφία προφανώς έχει τραβηχτεί σε κάποιο από τα παρατήματα τουαλυτρωτικού αυτού συλλόγου.

Εκτός από τις αμέτρητες τουρκικές σημαίες διακρίνονται βέβαια οι σημαίες της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨.

Την ίδια στιγμή τα παιδιά των Ελλήνων ποια αρετή λέτε να διδάσκονται ως πρώτη στην ηλικία των παιδιών της φωτογραφίας ; Την φιλοζωία !

Αντίθετα, ελάχιστες αναφορές σε πατρίδα και θρησκεία υπάρχουν στα αναγνωστικά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την θλίψη μας για την σύγκριση, ανάμεσα στο πως ανατρέφονται τα παιδιά των δύο χωρών.

Τα μεν μαθαίνουν να αγαπάνε την πατρίδα τους και να θυσιάζονται για αυτή και τα άλλα να…μαζεύουν τα σκατά των σκύλων τους….

Ναι να μην γίνουμε σαν το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, αλλά από την άλλη φτάνει πια με αυτον τον επιδιωκόμενο εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό μας…

Κώστα Ζουράρη ακούς ;

tourkikanea.gr