9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Απάντηση του Κ. Πουλάκη στον Δήμαρχο Αλεξ/πολης

“Η ηγεσία της Αυτοδιοίκησης πολεμά λυσσαλέα εναντίον της Απλής Αναλογικής γιατί θέλει να συνεχίσει να νέμεται την Τοπική εξουσία, αντί να μπει στην βάσανο του Διαλόγου και των συναινέσεων” 

Άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, στην επιστολή που του έστειλε ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης.

Στην απάντησή του ο κ. Πουλάκης,  αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

 

- Advertisement -

Προς

Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης,

κ. Λαμπάκη

Θέμα : Απάντηση σε επιστολή σας.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με αφορμή την επιστολή που μου αποστείλατε και την οποία δώσατε στη δημοσιότητα, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής :

Η επίσκεψή μου στην Αλεξανδρούπολη, αυτή έγινε στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία κλήθηκαν και μετείχαν εκπρόσωποι όλων των Δήμων, μεταξύ των οποίων και εσείς, ο οποίος και λάβατε το λόγο τρις, αναπτύσσοντας αναλυτικά τις απόψεις σας. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να μπω στην ουσία των ισχυρισμών σας, μιας που νομίζω ότι η συζήτηση υπήρξε αρκούντως διεξοδική.

Επειδή, ωστόσο, με μεμφθήκατε για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, προσπαθώντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις σε όσους δεν ήταν παρόντες, θα σας θυμίσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση απέδειξαν την ουσιαστική και ειλικρινή τους προσήλωση στο δημοκρατικό διάλογο, με τη σύσταση μίας πολυμελούς Επιτροπής στην οποία μετείχαν – με πλουραλιστική μάλιστα εκπροσώπηση – όλοι οι βασικοί αυτοδιοικητικοί φορείς (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΣΥΑΠΕ).

Πρόκειται για μία διαδικασία πρωτόγνωρη, καθώς  όλες οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν σε κλειστά γραφεία, με τη συμμετοχή λίγων και εκλεκτών.

Μοναδική «παραφωνία» σε αυτή τη διαδικασία υπήρξε η στάση της ΚΕΔΕ, η οποία – αφού επί επτά σχεδόν μήνες – συμμετείχε στις συνεδριάσεις αρνούμενη να καταθέσει απόψεις και να συνδιαμορφώσει ουσιαστικά, ελάχιστες μόνο μέρες πριν τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής, επέλεξε να αποχωρήσει, δυναμιτίζοντας έκτοτε, ενίοτε και με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου.

Είναι δε σαφές και ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της Αυτοδιοίκησης πολεμά λυσσαλέα εναντίον της απλής αναλογικής, όχι γιατί νοιάζεται για την περίφημη «κυβερνησιμότητα» των Δήμων, αλλά γιατί θέλει να συνεχίσει να νέμεται την τοπική εξουσία στηριζόμενη σε ένα ακραία πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, αντί να μπει στη βάσανο του διαλόγου και των συναινέσεων.

Ως Υπουργείο έχουμε ήδη κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή και δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν είναι οριστικές, αλλά αποτελούν μία πρώτη επεξεργασία ως βάση προς περαιτέρω συζήτηση.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε το δημόσιο διάλογο με όλους τους φορείς, με τους αιρετούς και με τις τοπικές κοινωνίες.

Στο τέλος λοιπόν αυτής της προσπάθειας θα κριθούμε – όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία της ΚΕΔΕ και όσοι συντάσσονται με αυτή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις – για τις θέσεις μας, για τη στάση μας και για το αποτέλεσμα που θα φέρουμε. Και να είστε βέβαιος ότι και οι αιρετοί και οι πολίτες θα είναι δίπλα μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αγώνας δρόμου VIRTUAL σε ζευγάρια

Το Δίκτυο Ορφέας με την υποστήριξη του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ και την ΝΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ διοργανώνουν το «COUPLES THRACE RUN» 1- ΤΡΟΠΟΣ:...

More Articles Like This