9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Επίσκεψη του Αρχηγού της “ΕΛ.ΑΣ.” στον Έβρο

Ο Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομίας σε Αλεξ/πολη, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα  

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέπτεται την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών Φορέων.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, επισκέφτηκε αρχικά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο και Διοικητές Υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Στη  συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του με τα Πρωτοβάθμια Προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

- Advertisement -

Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, που επισκέφτηκε στη συνέχεια, παρουσία και των Διοικητών Υπηρεσιών της οικείας Διεύθυνσης, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη, ο οποίος παρουσίασε δράσεις που αφορούν θέματα προστασίας συνόρων και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Συνοριακό Σημείο Καστανεών, στην οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου ο κ. Αρχηγός συνομίλησε με το αστυνομικό προσωπικό που εκτελούσε υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου.

Επίσης, χθες το απόγευμα, ο κ. Αρχηγός παρέστη στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ορεστιάδας, όπου απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας εδώ, σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να απευθύνομαι για δεύτερη φορά στο Σώμα της Συνέλευσης σας, τα πέντε (5) χρόνια λειτουργίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.

Γνωρίζω πολύ καλά, σέβομαι, εκτιμώ και αναγνωρίζω τους κόπους, τις θυσίες και γενικά το έργο που επιτελείτε σ’ αυτόν τον κρίσιμο εθνικό μας χώρο και βεβαίως τις συνθήκες υπό τις οποίες διεκπεραιώνετε την αποστολή σας.

Η παρουσία μου εδώ, πιστέψτε με, δεν έχει τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ως προσκεκλημένου σε θεσμική διαδικασία μιας περιφερειακής Συνδικαλιστικής Ένωσης του προσωπικού. Η παρουσία μου εδώ, κοντά σας, αποδίδει έστω και μ’ αυτόν το συμβολικό τρόπο τη βούληση, την επιθυμία, την εκούσια υποχρέωση, αν θέλετε, της Ηγεσίας του Σώματος να βρεθεί δίπλα, να βρίσκεται κοντά στο συνάδελφο όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων να βρίσκεται κοντά και στο συνάδελφο της περιφέρειας, της υπαίθρου, της μεθορίου.

Ωστόσο, ακόμη κι αν οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, την αποκατάσταση του εισοδήματός μας ή έστω την δραστική άμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προωθώντας ρυθμίσεις, που διευκολύνουν και ανακουφίζουν τους συναδέλφους και να εκδηλώνουμε μέτρα που διορθώνουν χρόνιες στρεβλώσεις, που αμβλύνουν τις επιπτώσεις των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, που αποκαθιστούν αδικίες του παρελθόντος, που δίνουν προοπτική στο μέλλον:

– η θέσπιση επιπλέον αδειών για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων ή σοβαρών ατομικών ή οικογενειακών ζητημάτων

– η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων για τη μέτρηση της επαγγελματικής κόπωσης του προσωπικού

– η δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την άμεση ψυχολογική – επιστημονική στήριξη των συναδέλφων

– ο εξορθολογισμός και η προσαρμογή των χρονικών ορίων προαγωγής/παραμονής του προσωπικού στην ενεργό υπηρεσία, σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό/συνατξιοδοτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί

– η νομοθετική διόρθωση των αδικιών και των στρεβλώσεων που έχουν διαπιστωθεί στο σύστημα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων του προσωπικού

– η προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη δημιουργία σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την εξασφάλιση ολιγοήμερων έστω διακοπών για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους,

αποτελούν μέρος αυτών των πρωτοβουλιών και υλοποιούν, πολλές από αυτές, δικά σας αιτήματα, δικές σας προτάσεις.

Χθες το πρωί, ο κ. Αρχηγός μετέβη αρχικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας και ακολούθως επισκέφτηκε τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ενημερώθηκε από το Διοικητή της, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Βλάχο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες και να τους ευχηθεί καλή πρακτική εκπαίδευση.

Σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για διάφορα θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και  έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείριση τους.

Οι επισκέψεις του κ. Αρχηγού συνεχίζονται σε αστυνομικές Υπηρεσίες, στην  ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This