9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

ΚΑΜΨΗ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μικρή υποχώρηση εμφανίζουν οι αφίξεις των Τούρκων, κατά το Α’ τετράμηνο του 2017 στον Έβρο – Όμως το Καλοκαίρι έρχεται και οι αριθμοί θα αυξηθούν – Νοιώθουν πιο ελεύθεροι στην Ελλάδα 
Μικρή υποχώρηση εμφανίζουν οι οδικές αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στον Έβρο, κατά το Α’ τετράμηνο του 2017, από τα συνοριακά σημεία των Κήπων και των Καστανέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, στο σύνολο των οδικών αφίξεων από Τουρκία για το πρώτο τετράμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016 παρατηρείται μία αρνητική μεταβολή της τάξεως του 4,50%.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2017 εισήλθαν στην χώρα 164.544 αλλοδαποί πολίτες, 7.753 λιγότεροι από τους 172.297 του πρώτου τετραμήνου του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα επιμέρους, στις Καστανιές οι οδικές αφίξεις εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 1.402 μονάδες και ποσοστιαία αύξηση 3,21%, ενώ στους Κήπους παρατηρείται μείωση οδικών αφίξεων της τάξεως του 7,12% (7.155 λιγότερες αφίξεις).

- Advertisement -

Σημειώνουμε τέλος ότι από το σύνολο των 119.480 οδικών αφίξεων στους Κήπους κατά το πρώτο τετράμηνο του 2017, οι 77.069 (64,5%) ήταν Τούρκοι πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι άλλων εθνικοτήτων.

Καθώς όμως μπαίνουμε στο Καλοκαίρι, οι αφίξεις από Τουρκία, αναμένεται να λάβουν αυξητική πορεία, γιατί εδώ στην Ελλάδα οι Τούρκοι πολίτες νοιώθουν απελευθερωμένοι από τις πιέσεις που έχει επιβάλλει το Ισλαμικό καθεστώς.

Σημειώνουμε ότι στην Κων/πολη, απαγορεύεται η χρήση οινοπνευματωδών ποτών, απαγορεύεται το κάπνισμα στους δρόμους και στα μπαλκόνια, απαγορεύεται το φιλί μεταξύ των ερωτευμένων ζευγαριών, ενώ έχουν βάλει λουκέτο υποχρεωτικά τα 80 περίπου καζίνο που λειτουργούσαν στην Πόλη.

Γι’ αυτό και βλέπουμε τους Τούρκους επισκέπτες να νοιώθουν απελευθερωμένοι μπαίνοντας στην Ελληνική Επικράτεια.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των Γυναικών που το πρώτο που κάνουν, μόλις περάσουν στο Τελωνείο Κήπων, είναι να βγάλουν την μαντήλα και να περιποιηθούν την κόμμωσή του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Τούρκου επισκέπτη σε ταβέρνα του Διδυμοτείχου:

“Φίλε από Τζαμιά και Μιναρέδες μας έχει χορτάσει ο Ερντογάν. -Ερχόμαστε εδώ, για να φάμε να πιούμε, να καπνίσουμε και να διασκεδάσουμε”.

Τα παραπάνω λόγια ερμηνεύουν απόλυτα την καταπίεση που νοιώθουν οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Τουρκίας που έχουν τελείως αντίθετη οπτική του τρόπου ζωής, σε σύγκριση με τους κατοίκους της Ανατολίας.

Άλλωστε, να μην ξεχνούμε, στην Κωνσταντινούπολη καταψηφίσθηκε ο Ερντογάν κατά το Δημοψήφισμα.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This