9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από Τετάρτη 10 Μαΐου, μέχρι Κυριακή 28 Μαΐου 2017 – Το μήνυμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό

Ο εορτασμός των Ελευθερίων αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που οι σύγχρονοι Θρακιώτες και Θρακιώτισσες οφείλουμε να αποτίσουμε σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, μόχθησαν, θυσιάστηκαν, διαπραγματεύτηκαν και απαίτησαν για να επιτευχθεί η απελευθέρωση και εν τέλει η ενσωμάτωση της ακριτικής μας Θράκης στον εθνικό κορμό.

Τα Ελευθέρια ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν τιμώντας τους αγωνιστές της Θράκης και υπενθυμίζοντας το ρόλο μας ως θεματοφύλακες της ιστορίας του τόπου μας.

Ως κάτοικοι αυτού του ευλογημένου τόπου οφείλουμε να μη σταματάμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

- Advertisement -

Οφείλουμε να μην καθησυχάζουμε αλλά να επαγρυπνούμε συνεχώς, έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, θεματοφύλακες της Άγιας γης της Θράκης μας και της ιστορικής παρακαταθήκης των προγόνων μας.

Σας καλώ λοιπόν, να συμμετάσχετε σε αυτή τη γιορτή που ξυπνά τις μνήμες, τιμά την ιστορία, τις παραδόσεις, τον τόπο και τους ανθρώπους και θέτει νέους στόχους για μια Θράκη πιο δυναμική με όραμα και μέλλον.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2017”

Τετάρτη 10 Μαΐου

Ώρα: 20:30 Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Συναυλία από τα Σύνολα έντεχνης δυτικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Πέμπτη 11 Μαΐου

Ώρα: 20:30 Δημοτικό Θέατρο

Μουσική παράσταση «Νοσταλγικές Νότες» από τους ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΥΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ.

Παρασκευή 12 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Μουσική Παράσταση από το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. Εμφανίζονται η Χορωδία Ευρωπαϊκής μουσικής, τα μουσικά σύνολα του σχολείου καθώς και τα όργανα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Ώρα: 20:30 Πνευματικό Κέντρο Ι. Μητρόπολης

“Μάνα, Μαγιάτικο Λουλούδι”, συναυλία από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως με τη συμμετοχή της Παιδικής χορωδίας “Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης»

Ώρα: 21:00 Νομαρχείο

Έκθεση Ζωγραφικής του Θεόδωρου Αγγλιά με θέμα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ κ.ά” Διάρκεια: έως 19 Μαΐου.

Σάββατο 13 Μαΐου

Ώρα: 13:00 Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Κεντημένη η ιστορία της πόλης, μια δράση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης με τη συμμετοχή 40 γυναικών της πόλης. Ανάρτηση του γιγάντιου κεντήματος στην μετώπη του Δημαρχείου.

Ώρα: 10:30 Προθερμαντήριο Μαΐστρου

Γιορτή mini Volley. Διοργάνωση: ΓΣΓ ΝΙΚΗ Αλεξανδρούπολης, Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης – Αν. Μακεδονίας.

Ώρα: 17:00 – 20:00 Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης “Τα βήματα του γρίφου” 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή Λυκοπούλων Περιφέρειας ΑΜΘ (για όλα τα παιδιά 7-17 ετών)

Ώρα: 20:45

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελευθερώτριας

Ώρα: 19:30 Δημοτικό Θέατρο Είσοδος με εισιτήριο

Ζωντανή μετάδοση της όπερας του R. Strauss “Ο Ιππότης με το ρόδο”. H πρώτη νέα παραγωγή της Μet από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του R. Strauss. Διευθύνεται από τον μαέστρο James Lavine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen. Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Κυριακή 14 Μαΐου

Ώρα: 12:00 Παρέλαση

Ώρα: 20:30 Λιμάνι

Αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγίας Τριφώτισσας από την Αίνο Η έλευση δια θαλάσσης της εικόνας της Πανα- γίας Τριφώτισσας από την Αίνο, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των Ελευθερίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης το βράδυ της 14ης Μαΐου στον χώρο του λιμανιού. Την προσπάθεια αυτή, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έχουν αγκαλιάσει όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας που κάθε χρόνο πλαισιώνουν την εκδήλωση. Φέτος συντονίζει ο Δημ. Βραχιόλογλου.

Δευτέρα 15 Μαΐου

Ώρα: 19:30 Δημοτικό Θέατρο

Αναγεννησιακή, Δημώδης, Ελαφρά και Έντεχνη Ελληνική Μουσική από την χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Σάββα Γκριτζέλη. Συμμετέχει η “ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ” Σουφλίου.

Ώρα: 19:30 Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης

Βιβλιοπαρουσίαση. “Ο Ναός του Αγίου Νικολάου. 140 Χρόνια Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη”. του Ελευθέριου Σ. Τσινταράκη.

Η ιστορία της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Δεδέαγατς και τις σχέσεις της με τις υπόλοιπες κοινότητες κατά την Οθωμανική και Βουλγαρική Κατοχή. Έκδοση του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

15 – 19 Μαΐου

Ώρα: 9.00 – 13:30 Καθημερινά Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πλατανότοπος Μαΐστρου

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Πολυδιάστατη Γιορτή για την Φύση με οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον.

Workshops, χοροθέατρο, μουσική από τους μαθητές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης που θα πραγμα- τοποιείται κάθε πρωί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξανδρούπολης και θα διαρκέσει μέχρι και 19 Μαΐου.

Δύο μουσικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν αυτή την ανοιξιάτικη εβδομάδα: την 18η Μαΐου 10:30 με 12:30 το πρωί από το Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» και πλήθος μαθητών και την 19η Μαΐου, 20:00 μουσική βραδιά με το συγκρότημα «LOLIPOP».

Τετάρτη 17 Μαΐου

Ώρα: 21:00 Δημοτικό Θέατρο

«Η όπερα της πεντάρας», του Μ. Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Βαφείδη με την ομάδα “Θεατρική Απόπειρα”.

Παρασκευή 19 Μαΐου

Ώρα: 20:30 Δημοτικό Θέατρο

Συναυλία από την Χορωδία του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α. Women’s Chamber Choir για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα μελωδικό ταξίδι στην κλασσική παραδοσιακή, gospel και σύγχρονη χορωδιακή μουσική. Η χορωδία αποτελείται από φοιτήτριες του πανεπιστημίου και περιοδεύει κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Συνδιοργάνωση Δήμος Αλεξανδρούπολης – Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία- logos music.

Σάββατο 20 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Συναυλία από την Χορωδία του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης η ιστορία του οποίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης μας. Η δραστηριότητα του αρχίζει το 1927 με μαέστρους τους αείμνηστους Χριστόφορο Παπαδόπουλο και Θεόδωρο Χαραλαμπίδη, ως τμήμα του ΜΓΣ ‘‘ΕΘΝΙΚΟΣ’’ Αλεξανδρούπολης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΟΑ σήμερα είναι ο Απόστολος Κουγιουμτζής.

Γήπεδο Παλαγίας

5ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Μια γιορτή του αθλητισμού στην οποία θα διεξαχθούν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των ακαδημιών των ομάδων:

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ Π.Α.Ο.Κ. Acad- emy, A.O. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ, Α.Ο. ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΑΠΑΛΟΥ, ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ, Α.Ο. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΑΕΚ), Π.Α.Ο.Κ F.C., ΞΑΝΘΗ F.C., ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Σκοπός του θεσμοθετημένου φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη του  ̈Ευ αγωνίζεσθαι ̈ και της ευγενούς άμιλλας στους μικρούς αθλητές.

Κυριακή 21 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Συναυλία τετράφωνης Ευρωπαϊκής Χορωδίας Αγίας Κυριακής. Διευθύνει ο Βασίλης Γρένδας. Το ρεπερτόριο καλύπτει όλα τα είδη μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Η χορωδία έχει τιμηθεί με το Α’ Βραβείο Χορωδιακού Φεστιβάλ ΧΟΝ.

Δευτέρα 22 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Συναυλία από το μουσικό συγκρότημα “Εντέχνως” του «Εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016. Διευθύνει ο Βασίλης Γρένδας.

Τετάρτη 24 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Η ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα» Θεατρική Παράσταση από το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Παρασκευή 26 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Μουσικοχορευτική Παράσταση και Επιδείξεις Μoντέρνων Χορών από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ritmo De Arte International.

Kυριακή 28 Μαΐου

Ώρα: 20:00 Δημοτικό Θέατρο

Θεατρική παράσταση  ̈Je m’exprime en français … et en grec. ̈ –  ́ ́Εκφράζομαι στα Γαλλικά… και στα Ελληνικά. ́ ́ Γνωρίζουμε αγαπημένους μύθους, ονειρευόμαστε παρέα με τον Mικρό Πρίγκιπα, τραγουδάμε, ταξιδεύουμε στη Γαλλία του χθες και του σήμερα.  ̈Θεατρικό Εργαστήρι Νέων ̈ Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This