9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Τουρκικό πόδι στην αγροτική Θράκη !!!

Με όχημα τον Λεβέντ Σαδίκ – Συμπόσιο με Τούρκους Τεχνολόγους τροφίμων στην Κομοτηνή

«Πόδι»  στην αγροτική περιοχή της Θράκης με «όχημα» τον Λεβέντ Σαδίκ επιχειρεί να βάλει για τα καλά η Τουρκία με την παράλληλη διείσδυση και δραστηριοποίηση στην περιοχή επίσημων κρατικών φορέων της γείτονος.

Χαρακτηριστικό της έντονης αυτής δραστηριοποίησης είναι ότι μετά το χαλάζι της Τρίτης (9/5) που έπληξε τις παραγωγές του κερασιού ο Λεβέντ Σαδίκ δραστηριοποιήθηκε άμεσα ανακοινώνοντας (στην τουρκική) συμπόσιο το οποίο θα συνδιοργανώσει την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με το τουρκικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργίας Κτηνοτροφίας.

- Advertisement -

Σκοπός του Ινστιτούτου αυτού, μέλη του οποίου «βολτάρουν» τους τελευταίους μήνες στην περιοχή, είναι να κατευθύνει τους μουσουλμάνους αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ώστε να δημιουργήσουν αυτόνομα σωματεία και να απομονώσουν τους χριστιανούς συναδέλφους τους.

Στην τουρκική γλώσσα ανακοινώθηκε η εκδήλωση της Παρασκευής. Με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν αυτόματα οι χριστιανοί αγρότες της περιοχής

Σημειώνεται μάλιστα ότι στην εκδήλωση της Παρασκευής, η οποία γίνεται με την έγκριση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, θα παραβρεθούν Τούρκοι Μηχανικοί Τροφίμων οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στους αγρότες της Θράκης με την παρουσίαση επιδοτούμενων προγραμμάτων για ειδικά πλέγματα προστασίας των δέντρων.

Το όλο project αποσκοπεί, μετά και την επιχειρηματική αποτυχία του Σαδίκ στα καπνά, στην εδραίωση του στον τομέα του κερασιού και όχι μόνο, καθώς ειδήμονες του τουρκικού Ινστιτούτου εδώ και καιρό έχουν αναλάβει να πείσουν τους μουσουλμάνους παραγωγούς να αντικαταστήσουν τις καπνοκαλλιέργειες με καλλιέργεια καρυδιού.

Η ευθύνη πάντως που βαρύνει διαχρονικά κάποιους αξιωματούχους του ελληνικού Κράτους είναι εξίσου μεγάλη!

Η Θράκη και η αγροτική της παραγωγή απέμειναν στα χέρια παραγόντων που αποδεδειγμένα πλέον εξυπηρετούν ξένα προς τη χώρα συμφέροντα.

Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε εκπροσώπους ελληνικών φορέων σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Τουρκία μέσα στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…

Thraki Live

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This