9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

4ΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΝΘΟΣ – ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ

Σήμερα το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Αύριο η ταφή στο Ακρωτήρι Χανίων  

 Με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Αμύνης και Οικονομικών, η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η ταφή του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ, θα γίνει στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων, την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγο του, Μαρίκα, που έφυγε από την ζωή τον Μάιο του 2012.

- Advertisement -

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνει και σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, επίσης,  αναφέρει πως η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, σήμερα Τετάρτη, από τις 07.00 έως τις 13.30, και στις 15.00 θα ψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία.

Κατά την ίδια ΚΥΑ, θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, ενώ έως και την ημέρα της κηδείας του θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών.

Επιθυμία του ιδίου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην του να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, όπως και στις κάτωθι περιβαλλοντικές οργανώσεις: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσεως και WWF Ελλάς «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWFΕλλάς».

Όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις, έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου, αναβάλλονται.

Στον επίσημο λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter, έχει αναρτηθεί μία φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην οποία απεικονίζεται ο Επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος, περικυκλωμένος από οπαδούς της παρατάξεως.

Στην φωτογραφία υπάρχει το μήνυμα «Αντίο, Πρόεδρε», ενώ την συνοδεύει το έξης: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Έφυγες δικαιωμένος. Τετάρτη στις 15.00, θα είμαστε όλοι στη Μητρόπολη Αθηνών να σε αποχαιρετίσουμε».

Στην νεκρώσιμο ακολουθία πρόκειται να δώσει το παρών σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, εκπρόσωποι των κομμάτων, μέλη κοινωνικών φορέων και προσωπικότητες του πνεύματος και των τεχνών.

Επικηδείους πρόκειται να εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο υιός του και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This