9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 5% ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΜΕΙΣ ΤΙ;

Στην γειτονική Τουρκία, δεν καταδιώκεται η Επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα ενισχύεται για παραγωγή πλούτου – Στην Ελλάδα παρακαλούμε για δανεικά…

 Η είδηση πέρασε απαρατήρητη. Η τουρκική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 5% στο Α’ Τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το περασμένο έτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και τις δυσμενείς εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ταυτόχρονα, μετά από αυτά τα στοιχεία το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι του Δολλαρίου.

Τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Τουρκία αυτή την στιγμή βρίσκεται ουσιαστικά σε πόλεμο στα Ανατολικά της σύνορα (Ιράκ-Συρία) και δεν αντλεί πόρους από τον τουριστικό τομέα, μετά τους περιορισμούς που επέβαλε Ρωσία και κυρίως μετά τις διώξεις που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση Ερντογάν μετά το περσινό πραξικόπημα, ερχόμενη σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Advertisement -

Στην Τουρκία, όπου δεν διώκεται η Επιχειρηματικότητα και δεν θεωρείται “έγκλημα” η παραγωγή πλούτου, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

Ολοσέλιδες διαφημίσεις σε έντυπα κυκλοφορίας εκατομμυρίων στον κόσμο, μαζί με ανάλογες προβολές στις ξένες τηλεοράσεις και άλλα μέσα ενημέρωσης, αποτελούν μέρος μιας μεγάλης καμπάνιας της Τουρκίας, με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Το κυρίαρχο σύνθημα είναι “TURKEY-DISCOVER THE POTENTIAL” δηλ. “Τουρκία-ανακαλύψτε τις δυνατότητες”.

Παράλληλη προσπάθεια γίνεται και στον τομέα του τουρισμού, για να καλύψει τις απώλειες ο τομέας της Τουριστικής “Βιομηχανίας”.

Δεν ανήκουμε στους προπαγανδιστές του νεοσουλτάνου Ερντογάν. Ούτε χαιρόμαστε για την προκοπή της Τουρκίας.

Όμως οι συγκρίσεις της Τουρκίας με την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, είναι αδυσώπητες.

Η Τουρκική οικονομία σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί όπως είπαμε, στην Τουρκία δεν διώκεται η επιχειρηματικότητα, ούτε θυσιάζεται για χατήρι του Δημόσιου τομέα όπως εδώ στην Ελλάδα.

Οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν χαμηλοί, τα κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων είναι δελεαστικά (χαμηλότοκα Δάνεια, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές, χαμηλότερη τιμή ρεύματος κ.λπ.) χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία.

Σημειώνουμε ότι η Τουρκία που βρίσκεται στο “G-20” δηλαδή στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, έχει αρχίσει να αποκτά αυτονομία και στην στρατιωτική τεχνολογία, παράγοντας δικά της οπλικά συστήματα και αναπτύσσοντας καινούργια, με εξαγωγές που το 2016 έφθασαν στις 3,6 ΔΙΣ Δολλάρια.

Και εδώ τί γίνεται;

Ενώ η Τουρκία εδώ και χρόνια προπονείται για πόλεμο στο Αιγαίο και την Θράκη, εμείς κλείνουμε την ΕΛΒΟ, ξεπουλάμε τον Εθνικό πλούτο, και διοργανώνουμε GAY PRIDE, τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων, με συμμετοχή σχεδόν του μισού Υπουργικού μας Συμβουλίου.

Και παρακαλούμε ως ικέτες τους δανειστές δανειστών μας για λίγα ακόμη δανεικά, που ούτε τα εγγόνια μας θα μπορέσουν να αποπληρώσουν.

Οι συγκρίσεις αδυσώπητες και η πίκρα δυστυχώς μεγάλη.

Έχουμε διαλυθεί. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.

Ως πότε όμως θα συνεχισθεί αυτός ο Εθνικός κατήφορος;

Ένας Έλληνας Πατριώτης ηγέτης δεν υπάρχει;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This