9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Αύξηση… 693% των αφίξεων στην Καβάλα

Μέρες άνθισης γνωρίζει το Αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” – “Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες”

Αύξηση 693% στις πτήσεις του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» καταγράφεται για τον μήνα Απρίλιο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ένα γεγονός, που έρχεται να επιβεβαιώσει τις πολύ θετικές προβλέψεις, που είχαν γίνει στις αρχές του έτους για μεγάλη αύξηση αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά και την τάση διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, οι αφίξεις για τον μήνα που μας πέρασε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας ανήλθαν σε 3.264 έναντι 411 του Απριλίου του 2016!

- Advertisement -

Φυσικά, τα νούμερα αυτά δεν θα είναι αυξητικά σε αυτά τα – εξωπραγματικά – επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο είναι ένα πολύ καλό δείγμα για το ότι η καλή μέρα για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται από το… πρωί, όπως και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού (ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδόχοι κ.α.).

Με βάση τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις του τέως αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη, τον Φεβρουάριο του 2017 ότι «θα υπάρξει αύξηση τουλάχιστον 25-30% και θα ξεπεράσουμε τις 100.000 αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό», βασιζόμενος στα στοιχεία προκρατήσεων θέσεων, αλλά και τις πτήσεις που επιβεβαιώνουν το πρόγραμμα τους από νέες χώρες που θα συνδεθούν με τα αεροδρόμιο της Καβάλας, όπως η Ελβετία, η Λευκορωσία και η Ρωσία ή από τις νέες συνδέσεις με πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αλλά και ενίσχυση αεροπορικών συνδέσεων κυρίως από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, καθώς και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ο κ. Αμοιρίδης, που συνεχίζει σήμερα από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, επανήλθε χθες με νέα του δήλωση και σημείωσε ότι «ότι είχα να πω, το είπα τότε, με βάση τα στοιχεία και την ανταπόκριση που είχα.

Τώρα, με επιβεβαιώνουν τα στοιχεία. Η ικανοποίηση είναι δεδομένη.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για αυτό, αλλά κυρίως στους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην προσπάθεια αυτή.

Καλή δουλειά με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη χωρική διεύρυνση, η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα στην Α.Μ.-Θ..

xronometro.com

Σημείωση Ε. Θ.:

Την ίδια ώρα το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ημέρα με την ημέρα μαραζώνει περισσότερο.

Και αντί να αυξάνονται οι πτήσεις, αυτές κουτσουρεύονται.

Τελικά όπως λέγει και ο Λαός μας, “αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες”.

Σ. Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This