9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Ενίσχυση της ΑΜ-Θ με έξι (6) Κτηνιάτρους

Όμως παραμένει υποστελεχωμένη η Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Υποστελεχωμένη είναι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς οι μόνιμοι κτηνίατροι είναι 46 και αυτοί καλούνται να επεμβαίνουν σε όλες τις περιοχές στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, όπως φυσικά και στα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Παρόλα αυτά, με ευρωπαϊκό κονδύλι οι 46 εργαζόμενοι γίνονται 52. Η προσαύξηση έξι κτηνιάτρων αναμένεται να επιμεριστεί ως εξής: ένας εργαζόμενος σε κάθε νομό και δύο στον Έβρο. Τις προσλήψεις ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, κατόπιν της εισήγησης του προϊσταμένου Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ Αχιλλέα Σαχπατζίδη, ο οποίος εξήγησε τον εποχικό χαρακτήρα των προσλήψεων και επιβεβαίωσε την πηγή χρηματοδότησης.

- Advertisement -

“Τα ποσά έχουν ήδη εξασφαλιστεί, δηλαδή έχει προκαταβληθεί στην χώρα μας ένα ποσό για το προσωπικό, και μετά από την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου, θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ. Η απόφαση του περιφερειακού πρέπει να περάσει από την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης και μετά να δημοσιευτεί ανακοίνωση (προς κάλυψη θέσεων) που θα είναι ανοιχτή για περίπου είκοσι ημέρες. Επομένως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το προσωπικό θα τεθεί σε λειτουργία σε δύο μήνες”, μας πληροφορεί ο κ. Σαχπατζίδης.

Οι νέοι κτηνίατροι θα ασχολούνται κυρίως με το πρόγραμμα καταπολέμησης εξωτικών νοσημάτων, όπως η οζώδης δερματίτιδα και η ευλογιά. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μαζί με άλλες περιφέρειες (ή μεμονωμένες περιφερειακές ενότητες ανά την Ελλάδα), καθώς έχει χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου για εξωτικά νοσήματα σε ζώα. Άλλωστε, η πρόληψη πρέπει να καταλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο, για να μην πληγεί το πολύτιμο ζωικό μας κεφάλαιο και, συνακόλουθα, η τσέπη των παραγωγών  του. Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην πληρωμή είναι μηδενική, άρα όλα τα χρήματα των μισθών καλύπτονται από το ευρωπαϊκό κονδύλι.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This