9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

ΜΕΓΑΛΟ “ΦΑΓΟΠΟΤΙ” ΣΤΗΝ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Βρέθηκε έλλειμμα 164.113,60 ευρώ κατά την παράδοση-παραλαβή της Διαχειριστικής Επιτροπής – Αν και πέρασαν πέντε (5) μήνες ο Γ. Γ. Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής δεν διέταξε ούτε καν μία ΕΔΕ για διασπάθιση δημοσίου χρήματος – Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης;  

Μεγάλο “φαγοπότι” που έχει συντελεσθεί σε βάθος 20ετίας, αποκαλύφθηκε κατά την διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της κινητής περιουσίας της Μουφτείας Διδυμοτείχου.

Στο Πρακτικό που συντάχθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016, αναγράφονται συγκεκριμένα τα εξής:

- Advertisement -

***

Στο Διδυμότειχο σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ, στο χώρο που στεγάζεται η Μουφτεία Διδυμοτείχου που βρίσκεται στην οδό Βρανά 24 η τριμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε με την αριθμ. πρωτ. 221931/Θ1/27-12-2016 (ΑΔΑ: Ψ4ΠΨ4653ΠΣ-ΓΤΙ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και αποτελείται από τους κάτωθι:

Ι. Κεραμάρη Παναγιώτη, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Πρόεδρο

2. Συμεωνίδη Βασίλειο, Προϊστάμενο του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και

3. Δερντιμάν Μεχμέτ Σχολικό Σύμβουλο Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρον και Ροδόπης, ως μέλος

παρουσία του Οσμάν Χαμζά που ορίστηκε με την αρίθμ. πρωτ. οικ:88871/12-12-2016 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου και του Σερίφ Δαμάοογλου Μεμέτ απερχόμενου τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου, προχώρησε στην απογραφή των κινητών αντικειμένων «ου βρέθηκαν στο γύρου που στεγάζεται η Μουφτεία Διδυμοτείχου.

Σημειώσεις/παρατηρήσεις

Βρέθηκε μαζί μα το τετράδιο εράνων ανέγερσης τεμένους Κορύμβου συνολικό ποσό 3.491,10 Ευρώ (αναλυτικά: Από Μουτεβελήδες Αλεξανδρούπολης 60 Ευρώ, Ρούσσας 2445 Ευρώ, Σιδηρούς 206,10 Ευρώ και Κως 780 Ευρώ).

Επίσης στο συρτάρι του γραφείου του Μουφτή βρέθηκαν 940 Ευρώ, μαζί με το βιβλίο Ταμείου καθώς και βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος αριθμ. Λογ/σμού 336/749312-67 τελευταία ημερομηνία καταγραφής Π/10/2016 και ποσό 3.079,69 στο όνομα Σαρίφ Δαμάδογλου Ρεσιάτ Αχμέτ και Χασάνογλου Χασάν Μεχμέτ.

Κατά δήλωση του απερχόμενου τοποτηρητή της Μουφτείας τα βήματα ανήκουν στην επιτροπή τεμένους Κυανής.

Επίσης βρέθηκε παλιό βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας (αριθ. Λογαριασμού 336/480023 ημερομηνία έκδοσης 18/3/1965) στο όνομα της Μουφτείας Διδυμοτείχου και τελευταία καταγραφή 18-12-3968 με ποσό 80,75 δραχμές.

Στο βιβλίο Ταμείου για το οικονομικό έτος 2016 (από 1-01-2016 έως 29-12-2016) υπάρχουν οι εξής εγγραφές: Σύνολο εσόδων 1586 Ευρώ. Σύνολο Εξόδων 2143 Ευρώ και Σύνολο ελλείμματος 164.113,60 Ευρώ.

Επίσης κατά την άφιξη της επιτροπής καταγραφής της κινητής περιουσίας, παρουσία των δύο τοποτηρητών (απερχόμενου και νεοδιορισθέντα) διαπιστώθηκε ότι με το κλειδί του απερχόμενου Μουφτή δεν κατέστη δυνατόν να ανοίξει η κεντρική εξωτερική θύρα.

Ο νεοδιοριστής και ο απερχόμενος τοποτηρητής κάλεσαν κλειδαρά και άνοιξε την εξωτερική θύρα.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι εσωτερικές θύρες άνοιξαν με τα κλειδιά του απερχόμενου τοποτηρητή και δεν ήταν παραβιασμένες και δεν έλειπε τίποτε.

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΔΕΡΝΤΙΜΑΝ ΜΕΧΜΕΤ

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής ο μεν Σερήφ Δαμαδαγλου προχώρησε στην παράδοση ο δε Οσμάν Χαμζά στην παραλαβή όλων των ανωτέρω αναφερόμενων αντικειμένων.

Ο παραδούς

ΣΕΡΙΦ ΔΑΜΑΔΟΓΛΟΥ ΜΕΜΕΤ

Ο παραλαβών

ΟΣΜΑΝ ΧΑΜΖΑ

Από το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής της Μουφτείας Διδυμοτείχου, όπου ευρέθη έλλειμμα 164.113.60 ευρώ (εκατόν εξήντα τέσσερις χιλιάδες εκατόν δεκατρία ευρώ και εξήντα λεπτά), αν και έχουν παρέλθει πέντε μήνες, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής δεν έχει διατάξει ούτε καν μία ΕΔΕ για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος,

Αντ’ αυτού προχθές ο κ. Καλαντζής προέβη, μέσω του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ιωάννη Σάββα, αιφνιδιαστικά σε αλλαγή όλων των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου, προκειμένου συγκαλύψει το πολύ μεγαλύτερο «φαγοπότι» που έχει συντελεστεί επί μία εικοσαετία στην ανωτέρω Διαχειριστική Επιτροπή.

Υπογραμμίζεται ότι ο αντικατασταθείς Πρόεδρος της Διαχειριστικής κ. Ντούμπα Αχμέτ έχει αποκαλύψει το εν λόγω πολυετές «φαγοπότι» στον Έβρο και την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This