9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Ο πρώτος Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Εγκαινιάσθηκε την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου, στην Κλεισσώ Ορεστιάδος – Βράβευση των εθελοντών Ιατρών, Φαρμακοποιών, νοσηλευτών κ.λπ. του Κοινωνικού Ιατρείου της Ι. Μητροπόλεως

Εγκαινιάσθηκε, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου ε.έ., ο πρώτος και μοναδικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και θαυματουργό ιατρό.

Το εγκαινιασθέν Ναίδριο ευρίσκεται στον παραμεθόριο οικισμό της Παλαιάς Κλεισσούς και είναι Παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορεστιάδος.

Αφ εσπέρας μετά την κατάθεση των ιερών μαρτυρικών λειψάνων εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ευλογήθηκαν οι άρτοι.

- Advertisement -

Το πρωί παρουσία πλήθους πιστών με λαμπρότητα εγένοντο τα εγκαίνια του Ναού και ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τον Προιστάμενο του Ενοριακού Ναού Πρωτοπρ. Αθαν. Δανάκη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους πιστούς για το αξιέπαινο αυτό έργο τους, σημείωσε:

«Ο ορθόδοξος ναός εκτός από χώρος λατρείας του αληθινού Θεού είναι ένα σχολείο πολιτισμού και μία διαρκής πρόκληση μαθητείας στην αγάπη, στην ειρήνη και στην αλληλεγγύη».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στό Πνευματικό Κέντρο τού Ενοριακού Ναού η Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσίασε με γλαφυρότητα τη ζωή, τα μαρτύρια, το συγγραφικό έργο και τη πολυσχιδή διακονία του Αγίου Λουκά, ως ιατρού και ποιμένος της Εκκλησίας.

Ρίγη συγκινήσεως και ενθουσιασμού για το ήθος και την εν γένει προσωπικότητα του αγίου συγκλόνισαν το πλήθος των φιλάγιων χριστιανών που έσπευσαν να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν τον Άγιο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τους εθελοντές γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου που λειτουργεί προνοία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ορεστιάδα.

Εκφράζοντας ο Σεβασμιώτατος την ευαρέσκεια του στους εθελοντές, που στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας και τον συνάνθρωπο, τόνισε οτι «ευτυχώς ανάμεσά μας υπάρχουν και σήμερα πρόσωπα που η πίστη τους στο Χριστό είναι μία διαρκής ομολογία καί μαρτυρία οτι ο Χριστός ακόμα ζεί στίς ψυχές των ανθρώπων».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This