9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Προπαγάνδα και φανατισμός υπέρ της Ημισελήνου

Εκτός ελέγχου στην Θράκη ο εκλεκτός του Σουλτάνου Ερντογάν – Ο Υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε “Τουρκικά” τα Σχολεία για τα παιδιά των Μουσουλμάνων 

Γεμάτη μηνύματα χαρακτηρίστηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Γιλντίζ στη Θράκη.

Ο Τούρκος πολιτικός και «εκλεκτός» του Ερντογάν, στην προσπάθεια που γίνεται για άλωση της ελληνικής κυριαρχίας, φρόντισε με δηλώσεις του να εκτοξεύσει βέλη με πολλαπλούς αποδέκτες, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους πατριωτικούς φορείς, που ζητούν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει στις προκλήσεις.

Ειδικότερα, ο Γιλντίζ επισκέφθηκε το τζαμί Τσινάρ στην Ξάνθη.

- Advertisement -

Τον Οκτώβριο του 2016 η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει το πρωτοφανές σκάνδαλο όπου από το συγκεκριμένο τζαμί διώχθηκε σκανδαλωδώς ο ιμάμης Αχμέτ Ιμάμ, ο οποίος είχε προσληφθεί νόμιμα και είναι γνωστός για τα αντιτουρκικά αισθήματά του και λίγες ώρες αργότερα, έπειτα από τρομερή πίεση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, «ξηλώθηκε» και έφτασε να πέσει θύμα προπηλακισμού, όταν θέλησε να αντιδράσει.

«Ο Γιλντίζ, επισκεπτόμενος το συγκεκριμένο τζαμί, στέλνει μήνυμα ισχύος, δείχνοντας πόσο καλά μπορεί πλέον να ελέγχει το προξενείο, ακόμη και ποιοι ιμάμηδες θα λειτουργούν στα τζαμιά, όπου είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία ότι ασκείται μεγάλο ποσοστό προπαγάνδας και φανατισμού υπέρ της ημισελήνου» σημειώνει πρώην στρατιωτικός, βαθύς γνώστης των πραγμάτων στη Θράκη.

Ωστόσο, ο Γιλντίζ δεν σταμάτησε εκεί.

Κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη, σε ομιλία του στην Τουρκική Ενωση Ξάνθης, έναν από τους πιο σκληρούς ανθελληνικούς μηχανισμούς που δρουν στην περιοχή, έκανε λόγο για «σχολεία μας», στέλνοντας επίσης μήνυμα για το ποιος ελέγχει την Παιδεία των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη.

«Η δυτική Θράκη είναι μια ειδική περιοχή για τον τουρκισμό.

Αλλά όταν έρχεται κάποιος σε αυτή την περιοχή, φυσικά και θλίβεται. Θλιβόμαστε λίγο για την κατάσταση των μουφτειών μας και των σχολείων μας.

Αλλά χαιρόμαστε βλέποντας πόσο δεμένοι είναι οι ομογενείς τους με τη γλώσσα και τη θρησκεία τους» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, φρόντισε να αποδώσει τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις σε λάθη της χώρας μας, αναφέροντας:

«Το κράτος μας τον τελευταίο καιρό καταγράφει θετικές εξελίξεις σχετικά με την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία. Ελπίζουμε πως και η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μάς είχε πει πως θα ασχολούνταν με τα θέματα εδώ».

-Δ-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This