9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

H Κοσμοπολίτισσα Αλεξανδρούπολη κράτησε μέχρι σήμερα εξαιρετική ισορροπία μεταξύ των Χριστιανών, Ορθόδοξων, Καθολικών, Μουσουλμάνων, Εβραίων κ.λπ. κατοίκων της – Και αυτή η ισορροπία δεν πρέπει να αφήσουμε να διαταραχθεί  

 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι εταίρος του έργου «Local institutions against extremism/ Τοπικοί Οργανισμοί κατά του εξτρεμισμού – LIAISE !!», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας “ISF”, και το οποίο υλοποιείται από το φθινόπωρο του 2016 έως τις αρχές του 2018

Το έργο «Τοπικοί Οργανισμοί κατά του εξτρεμισμού -LIAISE II» επιχειρεί να αποτρέψει τον εξτρεμισμό που οδηγεί στην τρομοκρατία και την βίαιη ριζοσπαστικοποίηση, συνενώνοντας τους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τις αρχές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενδυναμώνοντας τη δυνατότητα τους να αποτρέψουν καθώς και να αντιμετωπίσουν τη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.

Αυτό θα συμβεί αφενός κάνοντας χρήση της διεπιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας που έχει συγκεντρώσει το LIAISE, αφετέρου κινητοποιώντας την κοινωνία των πολιτών και ενδυναμώνοντας την δυνατότητα που έχουν οι διάφορες ενδιαφερόμενες ομάδες που θα συστρατευτούν σε μια τοπική σύμπραξη για την αποτροπή του εξτρεμισμού και κυρίως για τις δυνατότητες που έχει η πόλη, οι οργανισμοί και οι υπηρεσίες της, μαζί με τα Σχολεία, την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, τα εξειδικευμένα επιστημονικά ινστιτούτα, τους εκπροσώπους της κοινότητας, τις οικογένειες και τις εξειδικευμένες ΜΚΟ, να σχεδιάσουν και να οργανώσουν δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης απέναντι στο φαινόμενο αυτό.

- Advertisement -

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 1° Διακρατικό & Διατομεακό Σεμινάριο κινητοποίησης & ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνικών εταίρων και διαμορφωτών της κοινής γνώμης, που διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στον χώρο της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο παλιό ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ, τις ώρες 10:00 έως 14:30.

Σημείωση Ε.Θ.:

Η κοσμοπολίτισσα Αλεξανδρούπολη ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα εξτρεμιστών.

Ήταν η διαπολιτιστική Αλεξανδρούπολη (όχι πολυπολιτισμική-όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσης αξίας) στην οποία ζούσαμε αδελφωμένοι και αγαπημένοι, τα παλιά εκείνα καλά χρόνια, Έλληνες Αρμένιοι, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Γάλλοι, ακόμη και Ρώσοι “εμιγκρέδες” που είχαν εγκατασταθεί στην πόλη μας, μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων.

Σήμερα όμως;

Μέχρι στιγμής οι ισορροπίες της ειρηνικής συνύπαρξης διατηρούνται επιτυχώς.

Παρ’ αυτά, το σεμινάριο που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το προσεχές Σάββατο, κρίνεται χρήσιμο.

Γιατί στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να συνεχισθεί η παράδοση, μιας γενναίας πόλεως που λέγει ΟΧΙ στον εξτρεμισμό, από όποια μεριά κι αν προέρχεται.

Σ. Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This