9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Άγνωστοι κατέστρεψαν τμήμα του Μνημείου των Ρώσων στρατιωτών

Που βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη – Ο Βανδαλισμός είναι ξεκάθαρη επίθεση στην Ελληνορωσική συνεργασία

 Αντίχριστοι ανθέλληνες προκάλεσαν καταστροφές στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πρωτοφανές στα έξι χρόνια που υπάρχει το Μνημείο, ότι από τότε που κατασκευαστικέ από το «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με τον Δήμο και την ευλογία του Μητροπολίτη Άνθιμου, δεν το είχε πειράξει κανένας.

Φαίνεται όμως ότι το διεθνές καθεστώς που στοχοποίησε οτιδήποτε έχει ρωσικό στοιχείο, δεν σέβεται καν εκκλησίες και τάφους και εξαπολύει τους κάθε είδους «γνωστούς αγνώστους» για να εκτονώσουν την καταστροφική διαστροφή τους.

Στις φωτογραφίες βλέπετε την καταστροφή της μαρμάρινης βάσης, πυλώνων μέχρι και φωτιστικών που φώτιζαν σταυρούς και εικόνες. Αυτά δεν τα κάνει κάποιος τυχαίος θερμόαιμος, χρειάζονται πολλοί γεροδεμένοι και εκπαιδευμένοι να προκαλούν καταστροφές. Ήταν οργανωμένο και στοχευμένο κατά των ελληνορωσικών σχέσεων.

- Advertisement -

Το Μνημείο αποτελεί τάφο με όσα οστά ανευρεύθησαν από τους Ρώσους στρατιώτες του Συντάγματος που απελευθέρωσε την Αλεξανδρούπολη κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και οι οποίοι πέθαναν στην Αλεξανδρούπολη. Συνάδελφοί τους ήταν αυτοί που κατέστρωσαν το ρυμοτομικό σχέδιο πάνω στο οποίο κατασκευάστηκαν τα σημερινά κτίρια. Συνεπώς, η καταστροφή του Μνημείου-τάφου εντός εκκλησιαστικού χώρου, έχει μεγαλύτερη ανθρώπινη απαξία διότι αποτελεί θρησκευτική προσβολή και προσβολή μνήμη νεκρών και μάλιστα αυτών που σχετίζονται άμεσα με την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης από τους Τούρκους και αυτούς που έδωσαν τη σημερινή αρχιτεκτονική μορφή στην πόλη.

Οι καταστροφές στο Μνημείο είναι η τελευταία καθεστωτική επίθεση στο έργο της ελληνορωσικής συνεργασίας. Άλλες επιθέσεις ήταν αντιδεοντολογικά και εξόχως ανακριβή άρθρα σε εφημερίδες (Καθημερινή, Δημοκρατία) για τον ρωσικού ρυθμού Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου, προβοκατόρικες ανώνυμες καταγγελίες για ψευδείς πολεοδομικές παραβιάσεις, κλπ.

Με την επίθεση στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών ξεπέρασαν τα όρια με πνευματική προσβολή και προσβολή νεκρών.

Κώστας Γκαμπαερίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

«Κάτω τα χέρια» από τη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου

Βροντοφώναξαν κάτοικοι, αιρετοί και φορείς 173 συλλόγων – «Δεν θα αρπάξει το Δημοκρίτειο την σχολή μας, για...

Ο κορονοϊός χτυπά τώρα την πόρτα μας

Σε καραντίνα 14 ημερών το Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης – Δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο «πράσινο»

Για το αίμα των Ηρώων του 1940

Τα Δωδεκάνησα που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, δόθηκαν στην Ελλάδα ως αντίτιμο του αίματος που έχυσαν οι Έλληνες στα βουνά της Ηπείρου,...

Το όνειρο

Ήρθε ο άνεμος και σκόρπισε όσα ήταν χαλαρά δεμένα μια και...

More Articles Like This