Home / Πολιτικη / ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ” ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ” ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ποιος είναι ο Θρακιώτης Μουσουλμάνος Χακκάν Τσαβούσογλου, που ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης – Τελείωσε στην Κομοτηνή το Δημοτικό

  Η Προύσσα είναι η περιφέρεια στην οποία συγκεντρώνονται όσοι εγκαθίστανται στην Τουρκία από τις περιοχές των Βαλκανίων όπου υπάρχουν μειονότητες.

Εκεί ευρίσκονται τα κέντρα συντονισμού των επιχειρήσεων επιρροής της Άγκυρας σε επιλεγμένες περιοχές των γειτονικών κρατών της.

Σε αυτή την περιφέρεια εκλέγεται βουλευτής ο νέος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως Χακκάν Τσαβούσογλου.

Ένας Θρακιώτης μουσουλμάνος, γεννημένος στην Κομοτηνή το 1972, που έχει δώσει σημεία νομιμοφροσύνης προς την ‘Άγκυρα, αφ’ ότου πήρε πτυχίο Νομικής στην πρωτεύουσα τής Τουρκίας το 1995.

Αξίζει, δε, ιδιαιτέρας προσοχής το γεγονός ότι τα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Ερντογάν έχουν να κάνουν με την Κύπρο.

Θεωρητικώς θα είναι ο «σύνδεσμος» της τουρκικής κυβερνήσεως με το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Στην πραγματικότητα θα είναι το «μαντρόσκυλο» του Ερντογάν που θα φροντίζει να μην παρεκκλίνουν οι Τουρκοκύπριοι από την γραμμή της Άγκυρας, θα ασχολείται με την καθημερινή διεκπεραίωση των ήσσονος σημασίας ζητημάτων και θα προετοιμάζει τους χειρισμούς του Κυπριακού, υπό την αίρεση βεβαίως τής τελικής εγκρίσεως του Ερντογάν.

Η εμπιστοσύνη του τελευταίου στον Χακκάν Τσαβούσογλου προκύπτει, επίσης, από το γεγονός ότι ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ΑΚΡ, καθώς και της εκλογικής επιτροπής των τελευταίων αναμετρήσεων.

Το παρελθόν του Χακκάν Τσαβούσογλου δείχνει ότι έχει έντονη δράση στον τομέα της ασκήσεως επιρροής στις μειονότητες.

Από το 2004 μέχρι το 2011 ήταν στέλεχος του παραρτήματος Προύσσης «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», της μετωπικής δηλαδή οργανώσεως που εφαρμόζει τα μακροπρόθεσμα τουρκικά σχέδια για την περιοχή.

Κατά το διάστημα αυτό κατέλαβε για δύο περιόδους την προεδρία της οργανώσεως.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι κατά την θητεία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της «Ομάδος Φιλίας Κοινοβουλίων Τουρκίας – Βοσνίας», καθώς και πάλι είχε να ασχοληθεί με την άσκηση επιρροής σε μία περιοχή των Βαλκανίων με υψηλό ποσοστό μουσουλμάνων, η οποία έχει κομβική σημασία για τα επεκτατικά σχέδια τής Άγκυρας στον ευρύτερο χώρο.

Τώρα καλείται να αξιοποιήσει την πείρα που έχει αποκτήσει σχεδιάζοντας τους τουρκικούς χειρισμούς στο Κυπριακό.

Ως άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσης, καθώς ετελείωσε στην Κομοτηνή το δημοτικό σχολείο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παρουσιάζεται ως ειδήμων στα ελληνικά ζητήματα.

Πρέπει, επίσης, να θεωρείται βέβαιο ότι διατηρεί επαφές με τους κύκλους των μουσουλμάνων της Θράκης και με τον ψευδομουφτή που θέλει να επιβάλει ή Άγκυρα στην περιοχή .

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αποκλείεται να εμφανισθεί πολύ σύντομα στην περιοχή υπό την νέα ιδιότητα του, δίδοντας στην Άγκυρα την ευκαιρία για προπαγανδιστικά παιγνίδια σχετικώς προς την μειονότητα.

Όλα αυτά συντείνουν στην εκτίμηση ότι θα έχει ευρύτερη εμπλοκή στα ελληνο-τουρκικά από τον προκάτοχό του Γιλντιρίμ Τουρκές, τα καθήκοντα του οποίου περιορίζοντο μόνον στην Κύπρο.

-Ε-