9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Μία Σουφλιώτισσα επικεφαλής του Αγωγού Αερίου “TAP” στην Ελλάδα

Η κυρία Κατερίνα Παπαλεξανδρή αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου την κατασκευή του έργου

 Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπαλεξανδρή ως νέας Διευθύντριας του ΤΑΡ για την Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Rikard Scoufias.

Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή φέρνει στον ΤΑΡ σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας – ειδικότερα στις αγορές αερίου και σε μεγάλα έργα αερίου, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις  και στη διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών. Έρχεται στον TAP από την BP Λονδίνου, όπου κατείχε πολλές υψηλόβαθμες θέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της – από το 1998 που εισήλθε στην εταιρεία.

Από το 2006 έως το 2012, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή εργάστηκε για την BP με έδρα την Αθήνα ως Senior Market Advisor της Gas Europe & Africa, καθώς και ως Business Developer για την Caspian Gas. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στομ Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, από τη θέση της ως Transportation Manager για την Caspian Gas και ως Strategic Risk Manager.

- Advertisement -

Πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή ανέλαβε τη θέση της Senior Commercial Manager για τον Νότιο Διάδρομο. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της περιλαμβανόταν η εμπορική διαχείριση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας φυσικού αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Luca Schieppati, σχολίασε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κατερίνα προστέθηκε στην ομάδα μας ως νέα Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα. Ως η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα, η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου θα συμβάλλει και θα υποστηρίξει σημαντικά την Ελλάδα, ώστε να καταστεί βασικός κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ως έργο τόσο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, εισερχόμαστε τώρα στην τελική φάση υλοποίησης, καθώς ο ΤΑΡ προετοιμάζεται εμπορικά και επιχειρησιακά για να παραλάβει το πρώτο αέριο. Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής πείρα της Κατερίνας και οι βαθιές τις γνώσεις σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία ενέργειας, την Ελλάδα ως χώρα, και τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή και ασφαλή εκτέλεση του έργου μας στην Ελλάδα».

Σημειώνουμε ότι η κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή είναι Εβρίτισσα και κατάγεται από το Σουφλί.

Τις ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο της.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This