9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

Την ώρα που αυξάνουν οι ροές λαθρομουσουλμάνων σε Αιγαίο και Έβρο, ετοιμάζονται νέα προνόμια και παροχές – Ενοικιαζόμενες κατοικίες και Δωρεάν κάρτες για τρόφιμα, φάρμακα, συγκοινωνίες κ.λπ. – Συμφέρει να είσαι μετανάστης στην Ελλάδα  

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ευρωπαϊκών οργάνων, τον Μάιο έφτασαν στην Ελλάδα 2.018 πρόσφυγες και μετανάστες όταν τον ακριβώς προηγούμενο μήνα τα στοιχεία έδειξαν 1.444 αφίξεις.

Και τον Ιούνιο οι εισροές από Τουρκία ήταν πάνω από 2.000 άτομα.

- Advertisement -

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μετανάστες στα hotspots των νησιών έσπασαν το φράγμα των 15.000 και στην υπόλοιπη ενδοχώρα τα 62.327 άτομα.

Χίος και Λέσβος είναι τα νησιά με τις περισσότερες αφίξεις, ενώ αποτέλεσμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών του τελευταίου διαστήματος ήταν και τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια.

Εκτός από τον καλό καιρό, ο οποίος είναι σύμμαχος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, οι εντάσεις που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία μεταξύ προσφύγων/μεταναστών με τοπικές κοινωνίες είναι ένας ακόμη πρόσθετος λόγος για τις νέες αυξημένες αφίξεις.

Ανοιχτός ακόμα παραμένει δρόμος του Έβρου για τους πρόσφυγες. Όπως σημειώνει η έκθεση, τον Ιούνιο ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου 194 μετανάστες.

Τώρα ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να αυξηθεί, γιατί το να είσαι στην Ελλάδα λαθρομετανάστης η ψευτοπρόσφυγας, συμφέρει…

Διαβάστε λοιπόν τα νεώτερα, για τις παροχές και προνομίες που θα απολαμβάνουν οι λαθρομουσουλμάνοι εισβολείς, έναντι των Ιθαγενών Ελλήνων, που πληρώνουν τα “κερατιάτικα”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νέα σειρά έργων στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε το «πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» (ESTIA), μέσω του οποίου παρέχεται βοήθεια στους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους για την ενοικίαση καταλυμάτων στις αστικές περιοχές, καθώς και χρηματική βοήθεια.

Με λίγα λόγια το νέο πρόγραμμα που παρουσίασαν ο αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, επεκτείνει το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων και την αντικατάσταση των συσσιτίων και των κουπονιών με προπληρωμές κάρτες.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ESTIA ανέρχεται σε 151 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:

Ενοικιαζόμενα καταλύματα έως και για 30 000 άτομα

Στο πλαίσιο έργου αξίας 93,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με την UNHCR, θα ενοικιαστούν καταλύματα σε μεγάλη κλίμακα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων μέσω της παροχής 22.000 θέσεων στέγασης σε αστικές περιοχές.

Ο αριθμός των προσφύγων που ζουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Ελλάδα θα φτάσει τους 30.000 έως το τέλος του 2017.

Περίπου 2.000 ενοικιαζόμενες θέσεις στέγασης θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των διαμερισμάτων θα ενοικιαστούν σε πόλεις και κωμοπόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Χρηματική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες

Στο πλαίσιο ενός δεύτερου έργου αξίας 57,6 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με την UNHCR, το οποίο εντάσσεται επίσης στο πρόγραμμα ESTIA, θα δημιουργηθεί ένα βασικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς θα τους χορηγούνται προκαθορισμένα μηνιαία χρηματικά ποσά μέσω ειδικής κάρτας.

Οι χορηγήσεις θα είναι οι ίδιες σε ολόκληρη τη χώρα και συνδέονται με το ελληνικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας έκτακτης ανάγκης, ενώ εξαρτώνται από το μέγεθος της οικογένειας των προσφύγων.

Χρησιμοποιώντας αυτή την κάρτα, οι πρόσφυγες μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα, φάρμακα και να μετακινούνται με τα μέσα συγκοινωνίας, καλύπτοντας έτσι τις βασικές τους ανάγκες.

Το υπόλοιπο ποσό της χρηματοδότησης θα διατεθεί σε ανθρωπιστικές ΜΚΟ για τη συμπλήρωση υφιστάμενων έργων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση πιεστικών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η στέγαση, η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, καθώς και η άτυπη εκπαίδευση.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Μπροστά στα μάτια μας παίζεται ο αφελληνισμός της Παιδείας.

Οι νέοι Έλληνες φεύγουν, οι γεννήσεις συνεχώς υποχωρούν, και η Χώρα γεμίζει με λαθρομουσουλμάνους.

Δεν είναι πια σχήμα λόγου. Είναι πραγματικότητα.

Συγκινείται άραγε κανείς;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

«Παίρνοντας την ζωή μας πίσω»

Διαδικτυακή Ημερίδα ΥΓΕΙΑΣ από το ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ OΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΟ ΟΡΦΕΑΣ διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα, την Κυριακή...

More Articles Like This