Home / Κοινωνια / ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ;

Πρέπει να γίνει αξίωμα των Ελλήνων το τρίπτυχο: “Παράγω-Πουλάω-Κερδίζω και έτσι Ζω” – Το μεγαλείο του κάθε Έθνους εξαρτάται από το τι παράγει υλικά, πνευματικά και ηθικά – Ποιες δυνατότητες έχουμε και σε ποιους τομείς 

 

Η Έννοια ανάπτυξη έχει πάρει μεταφυσική διάσταση για τους περισσότερους’ Έλληνες πολιτικούς, οι όποιοι πιστεύουν ότι, εάν γίνουν μεταρρυθμίσεις δηλαδή το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα γίνει ίσο με το αντίστοιχο βιοτικό επίπεδο των όμορων λαών, θα έλθουν επενδύσεις και έτσι θα έχουμε ανάπτυξη.

Φυσικά δεν απαντούν στο ερώτημα τι θα παράγουμε εδώ.

Έρχονται οι καλοί μας εταίροι και βοηθούν τους Έλληνες πολιτικούς δίνοντάς τους την απάντηση.

Ανάπτυξη, λένε οι εταίροι μας, θα έλθει, αφού θα υπογράφεται κάθε φορά ό,τι σας ζητάμε, προσθέτοντας δάνεια πάνω στα δάνεια, για να μην κινδυνεύσει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Κάθε φορά που θα υπογράφετε, λένε οι καλοί μας εταίροι, καινούριο μνημόνιο η αξιολόγηση, εμείς θα σας φορτώνουμε με νέα δάνεια, ταυτόχρονα θα σας δίνουμε και ανάπτυξη, εννοώντας ότι θα τους ξεπουλάμε κομμάτια της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Έθνους σε τιμές εξευτελιστικές.

Αυτού του είδους η ανάπτυξη οδηγεί το Ελληνικό Έθνος σε εξαφάνιση. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που μας υποχρεώνουν οι εταίροι μας να αποδεχτούμε. Εμείς πρέπει να ξεφύγουμε από την «ανάπτυξη» των εταίρων και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, η οποία θα είναι σύμφωνη άφ’ ενός με τα συμφέροντα των Ελλήνων και άφ’ ετέρου ανάλογη με τις δυνατότητές μας;

Αφού κάνουμε απογραφή των δυνατοτήτων μας, να προχωρήσουμε στην αξιοποίησή των και αυτή θα είναι η ανάπτυξη.

Ενδεικτικά αναφέρω δυνατότητες:

1. Ναυτιλία:

Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι η ηγέτιδα τάξη του Ελληνικού Έθνους, η οποία δείχνει το μέτρο των δυνατοτήτων του Ελληνικού λαού σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε το 50% του εφοπλιστικού κεφαλαίου της ΕΕ και είμαστε η πρώτη εφοπλιστική δύναμη στον κόσμο, άρα πρέπει να απαιτήσουμε να γίνουμε το εφοπλιστικό κέντρο της ΕΕ, συγχρόνως δέ, το ναυτιλιακό και το ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο της ΕΕ.

Επίσης, οι Έλληνες εφοπλιστές να ξαναρχίσουν να επανδρώνουν τα πλοία τους με Ελληνικά πληρώματα.

Αυτή η εξέλιξη να φέρει τεράστιο πλούτο στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ.

2: Ιατρική-Φαρμακολογία:

Η Ελληνική Ιατρική τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης, οι Αμερικανοί μάλιστα λένε, εάν θέλεις να γίνεις καλά, πήγαινε σε Έλληνα γιατρό.

Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γίνει το κέντρο της Ιατρικής επιστήμης και περίθαλψης της ΕΕ και της ευρύτερης περιοχής μας (Μέση Ανατολή και παρευξείνια περιοχή).

Παράλληλα, μπορούμε να αναπτύξουμε και την φαρμακοβιομηχανία μας, αξιοποιώντας πρωτίστως τα βότανα που παράγει η Ελληνική γη και όχι μόνο. Εδώ μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο και η παραγωγή καλλυντικών.

3. Πρωτογενής παραγωγή:

Η Ελλάδα λόγω εδάφους και κλιματολογικών συνθηκών παράγει άριστης ποιότητος αγροτικά και κτηνοτροφικά, προϊόντα, τα οποία με κατάλληλη υποστήριξη από το Ελληνικό κράτος και την ΕΕ μπορούν ποσοτικά να πολλαπλασιαστούν και ποιοτικά να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, με πρώτο μέλη μα να αποκτήσουμε διατροφική επάρκεια και δεύτερο μέλημα να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας: Επίσης, να ζητήσουμε από τις κοινότητες της ομογένειας, όπου γης, να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα.

4. Διαμετακομιστικό εμπόριο:

Να ζητήσουμε από τους Κινέζους ένα μέρος των εμπορευμάτων που διακινούν από το λιμάνι του Πειραιά να συναρμολογούνται εδώ στην Ελλάδα και μετά να προωθούνται στις Ευρωπαϊκές αγορές.

5. Τουρισμός:

Να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να την κάνουμε δωδεκάμηνη. Τον χειμώνα να έρχονται συνταξιούχοι και το καλοκαίρι εργαζόμενοι.

Να ζητήσουμε από τους Κινέζους να στέλνουν 10.000.000 τουρίστες το χρόνο από τα 100.000.000 Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

Να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες ξεφεύγοντας από το εξευτελιστικό και συνάμα υποτιμητικό (σουβλάκι, τζατζίκι, μουζάκα και συρτάκι).

Να δώσουμε επιπλέον έμφαση στον Ιατρικό και Θρησκευτικό τουρισμό. Επιπλέον, να υπάρξουν συμβάσεις των ξενοδόχων με τους παραγωγούς (γεωργούς και πτηνοτρόφους), ώστε να προμηθεύονται αγροτικά και πτηνοτροφικά προϊόντα για τις ανάγκες των ξενοδοχείων τους.

6. Γραφειοκρατία:

Πλήρης κατάργηση τής γραφειοκρατίας, καμμία άδεια λειτουργίας και σκοπιμότητος. Ο καθένας που θα δημιουργεί μία επιχείρηση θα καταθέτει την αίτηση δημιουργίας της επιχείρησής του στο αρμόδιο Υπουργείο και την ίδια στιγμή με την λήψη του αριθμού πρωτοκόλλου η επιχείρηση να είναι σε λειτουργία.

Η υλοποίηση του στόχου της ανάπτυξης σήμερα απαιτεί τουλάχιστον εικοσαετή κοινωνική ειρήνη, γιατί η μοίρα μας είναι κοινή- ή όλοι θα σωθούμε ή όλοι θα χαθούμε.

Η δημιουργία πλούτου είναι η απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για να επιβιώσουμε και να λάβουμε τη θέση που μπορούμε στην οικουμένη.

Πρέπει να μας γίνε ιδίωμα το «παράγω, πουλάω, κερδίζω και έτσι ζω»…

Το μεγαλείο του κάθε Έθνους εξαρτάται από το τί παράγει υλικά, πνευματικά και ηθικά.

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Να προσθέσουμε και εμείς τον τομέα της Παιδείας.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ξανά ο τόπος που παράγει το ΦΩΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, με την ίδρυση λειτουργία πανεπιστημίων, πέραν αυτών του Δημοσίου.

Θέλουμε να το κάνουμε;

Ή μήπως καλομάθαμε στην τεμπελιά ξεχνώντας ότι τα “Αγαθά Κόποις Κτώνται”.

 

Σ. Κ.