9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ;

Συνεχίζεται η εχθρότητα του Κράτους απέναντι στις Περιφερειακές Εφημερίδες – Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα – Νέα μέτρα και περιορισμοί, βάζουν πλέον την ταφόπλακα !!!

 

Οι εκάστοτε Κυβερνώντες, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους κατάγονται από την Επαρχία, μόλις πατήσουν το ποδάρι τους στην Βουλή, αλλοτριώνονται και νομίζουν πως Ελλάδα είναι μόνον η Αθήνα.

Πτωχός και ασήμαντος συγγενής ο Επαρχιακός Τύπος, χωρίς τα σκάνδαλα προνομιακών δανειοδοτήσεων των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε., βιώνει σήμερα τις χειρότερες ημέρες του , χωρίς διαφημιστικά προγράμματα, χωρίς καμμία ενίσχυση.

- Advertisement -

Αντίθετα η εχθρότητα και μοχθηρία της Πολιτείας απέναντί του, παραμένει αμείωτη και συνεχώς επαυξάνεται με δήθεν “ευεργετικές” ρυθμίσεις.

Δημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου που κατά την γνώμη μας, ίσως είναι  ο μοναδικός Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχει τις περισσότερες γνώσεις, προσώπων και πραγμάτων, για τις εφημερίδες της Ελληνικής Επαρχίας.

***

«Περιφερειακός τύπος: Να πορευτεί με ουσιαστικά κριτήρια βιωσιμότητας»

Οι φερέγγυοι ιδιοκτήτες του περιφερειακού τύπου της χώρας για μια ακόμη φορά- βιώνουν την εχθρότητα της Πολιτείας που συντηρεί με απαράδεκτες και χαριστικές ρυθμίσεις μια νόθα και στρεβλή κατάσταση στο χώρο, υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό και πλήττει την υγιή επιχειρηματικότητα στον κλάδο.  Αυτό κάνει το νέο προτεινόμενο Νομοθέτημα.

Την ώρα που έχουμε απόλυτη ανάγκη από έναν νέο και σύγχρονο Νόμο- Πλαίσιο για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, προωθητικό και ενισχυτικό των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν με πολύ κόπο οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις του χώρου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη αποσπασματική και πρόχειρη ρύθμιση, που ως προς μεν τον σκοπό της αφορά ένα εντελώς επιμέρους ζήτημα όπως είναι οι κρατικές δημοσιεύσεις, ως προς δε το περιεχόμενό της είναι απολύτως απαράδεκτη καθώς μας πάει πιο πίσω ακόμη και από τις χαριστικές και ατροφικές ρυθμίσεις του Ν3548/07.

Το μάλλον αστείο είναι επίσης ότι προωθείται η τροποποίηση ενός νόμου (του Ν3548/07) ο οποίος έχει ήδη καταργηθεί ρητά από την σημερινή Κυβέρνησή με τον Ν4412/16 και απλώς έχει ανασταλεί για κάποιο διάστημα η κατάργηση αυτή!! Πρόκειται για νομοθετική προχειρότητα και πολιτική πρόσκαιρων εξυπηρετήσεων.

Θα υπήρχε ενδεχομένως κάποιο νόημα στην πρωτοβουλία αυτή, αν έστω και για το μικρό αυτό χρονικό διάστημα γινόταν πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο και έμπαιναν ουσιαστικοί και σοβαροί κανόνες στο καθεστώς των κρατικών δημοσιεύσεων ώστε αυτές να καταχωρούνται μόνο στις εφημερίδες που πληρούν κάποια βασικά κριτήρια βιωσιμότητας. Αντίθετα εδώ έχουμε ουσιαστικά την πλήρη κατάργηση στην πράξη κάθε κριτηρίου, στη λογική του «όλοι οι καλοί χωράνε». Αν πρόκειται όμως να ακολουθηθεί  για μια ακόμα φορά η «πεπατημένη», δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται η Βουλή και οι αρμόδιες υπηρεσίες με νέους νόμους. Ας παραμείνει ως έχει το ισχύον καθεστώς ή ακόμη καλύτερα, αν σκοπός είναι να εξυπηρετηθούν και οι ελάχιστοι που έχουν μείνει απέξω, ας μην υπάρχει καθόλου σχετικός νόμος και ας δημοσιεύει ο καθένας όπου επιθυμεί τις καταχωρίσεις του. Έτσι κι αλλιώς και σήμερα κάπου εκεί βρισκόμαστε αφού όλες σχεδόν οι εφημερίδες είναι μέσα στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και οι ελαχιστότατες που ήταν έξω θα μπουν τώρα στο Μητρώο! Δηλαδή η μόνη πρακτική αλλαγή θα είναι οι Υπουργικές Αποφάσεις να μετονομαστούν σε Μητρώο!

Το βασικό πρόβλημα είναι οι διαχρονικά ασκούμενες πολιτικές για τον Περιφερειακό Τύπο. Πολιτικές της ατολμίας, των παραλυτικών ισορροπιών, του υπολογισμού του πολιτικού κόστους και της ευλαβικής τήρησης του «Μέσου Όρου» στο κατώτατο δυνατό επίπεδο έτσι ώστε κανείς να μη μένει παραπονεμένος! Ανοχή στην παρανομία, νόθευση του ανταγωνισμού, πελατειακές λογικές,  εξυπηρετήσεις και πολιτική “όλοι να είναι ευχαριστημένοι». Αυτή  είναι η οδός που οδηγεί με βεβαιότητα στη στασιμότητα και τις νόθες καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα. Αν δεν μπορεί μια εφημερίδα να επιβιώσει με τις δικές της δυνάμεις, στηριγμένη στην αγορά και στο αναγνωστικό της  κοινό γιατί πρέπει να αναλαμβάνει να την διατηρήσει στη ζωή το Κράτος με τεχνητό τρόπο και αμφιλεγόμενες πολιτικές; Αυτό δεν αποτελεί εξάρτηση, διαπλοκή και αδιαφάνεια;

Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να κατανοήσει τη σημασία και τη σοβαρότητα του κριτηρίου της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων Τύπου της Περιφέρειας η οποία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά αντίθετα απολύτως μετρήσιμο μέγεθος το οποίο εξαρτάται από συγκεκριμένους παράγοντες όπως οι οικονομικοί δείκτες, το απασχολούμενο προσωπικό, οι πωλήσεις φύλλων, η αναγνωσιμότητα και οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Μόνον όσοι αποδεικνύουν και πιστοποιούν αυτές τις δυνατότητες πρέπει να μπορούν να εγγράφονται σε οποιαδήποτε Μητρώα Επιχειρήσεων Τύπου (που μόνον έτσι αποκτούν νόημα) και μόνον αυτοί δύνανται να διατηρούν σχέσεις καθαρής και διάφανης οικονομικής συναλλαγής με το Κράτος.

Νίκος Νικολόπουλος, ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας

και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού

Κόμματος Ελλάδος

***

Σημείωση Ε.Θ.: Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι στο στόχαστρο της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται μόνον οι Αθηναϊκές Τηλεοράσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

Δυστυχώς στο ίδιο στόχαστρο βρίσκονται και οι εφημερίδες της Επαρχίας.

Κάθε μέρα προστίθενται και νέα σαδιστικά μέτρα εις βάρος μας.

π.χ. για μία δημοσίευση αξίας 50 ευρώ πρέπει πρώτα να προσκομίσουμε απόσπασμα του Ποινικού μας Μητρώου, θαρρείς και είμαστε εγκληματίες.

Τώρα, παρά τις υποσχέσεις, προχωρεί η Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην κατάργηση του μοναδικού πόρου Ζωής που διαθέτουν οι Επαρχιακές εφημερίδες, δηλ. στην Κατάργηση  των δημοσιεύσεων, προκηρύξεων διαγωνισμών των Δήμων παρά το γεγονός ότι η δαπάνη δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τους ιδιώτες.

Και που πάει η διαφάνεια;

Μην ψάχνετε…

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Οι Θρακιώτες υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για τις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου 2024, τα κόμματα είναι έτοιμα για να...

More Articles Like This