9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανεκμετάλλευτο το εργαστήριο δημόσιας υγείας

Του ΠΕΔΥ ΑΜ-Θ στην Αλεξανδρούπολη – Την άμεση επαναλειτουργία του ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Έβρου

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, απέστειλε ΠΡΟΣ: 1. Το Υπουργείο Υγείας, 2. Το Υπουργείο Εσωτερικών, 3. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., 4. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, 5. Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας το ακόλουθο έγγραφο.

***

- Advertisement -

Θέμα: «Λειτουργία Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, στην Αλεξανδρούπολη».

Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης υπάρχει εγκαταστημένο το

Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ-Α.Μ.Θ.).

Το εργαστήριο αυτό εξυπηρετούσε μέχρι το 2014 τις ανάγκες των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., πραγματοποιώντας ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μικροβιολογικές αναλύσεις σε δείγματα που λάμβαναν οι υπηρεσίες αυτές για τον έλεγχο της ποιότητας νερών που προορίζονταν για ανθρώπινη κατανάλωση, κολυμβητικών δεξαμενών, νερών θάλασσας, ιαματικών πηγών, ανίχνευση της παρουσίας λεγεωνέλλας στα δίκτυα ξενοδοχείων κλπ.

Το συγκεκριμένο ΠΕΔΥ δεν παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του, αν και διαθέτει ύψιστη τεχνική επάρκεια στη διενέργεια αναλύσεων, ώστε να διασφαλίζεται η πιστότητα των αποτελεσμάτων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO /IEC 17025:2005, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, «Δραστηριότητες Ανάπτυξης Π.Ε.Δ.Υ. -Α.Μ.Θ.» η ισχύς του Πιστοποιητικού Διαπίστευσης υπ’ αριθμ. 743 του Π.Ε.Δ.Υ. Α.Μ.Θ. έχει ανασταλεί από τις 28/11/2014 κατόπιν απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Υ.Δ. στις 27/11/2014, επειδή κατά την ημερομηνία αυτή έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο εργαστήριο.

Επειδή θεωρούμε επιβεβλημένη τη λειτουργία του, ιδιαίτερα εξαιτίας των διευρυμένων αναγκών που προκύπτουν ως προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας, από παράγοντες που την επηρεάζουν δυσμενώς, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του.

Στις ενέργειες αυτές θα πρέπει να περιλάβετε και την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, έτσι ώστε η λειτουργία να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Δεν μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτος ο εξοπλισμός του, η Περιφέρεια να οδηγείται στο δρόμο των ιδιωτικών εργαστηρίων και οι υπηρεσίες να μην μπορούν να ανταποκριθούν ολοκληρωμένα σε ζητήματα, που αφορούν την προστασία Δημόσιας Υγείας.

Αλεξανδρούπολη 25/09/2017 Κοιν/ση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Παγωνίδης Δημήτρης

Η Γραμματέας

Χρυσοχοΐδου Φωτεινή

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This