9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Η υπόθεση της “Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης” δώρο στην Άγκυρα, που προσπαθεί να ελέγξει την περιοχή και να ιδιοποιηθεί την Μουσουλμανική μειονότητα – Τί κάναμε λάθος; 

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει στην Θράκη.

Απλώς προσποιούμαστε ότι δεν το καταλαβαίνουμε. Η υπόθεση της «τουρκικής» ένωσης είναι ένα ακόμη βήμα σε μία μεθοδική προσπάθεια της Άγκυρας να ελέγξει την περιοχή και να ιδιοποιηθεί την μειονότητα.

- Advertisement -

Και η Κυβέρνηση απλώς υποχωρεί προ των απαιτήσεων του απαιτητικού γείτονος. Αλλά τί να κάνει; Οι τρεις από τους 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι μουσουλμάνοι.

Η «Εστία» είχε επισημάνει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τα προβλήματα που μπορεί να προκόψουν από αυτό.

Και βλέπουμε τους χειρότερους εφιάλτες μας να επαληθεύονται. Οι τρεις μουσουλμάνοι ούτε πουακούγονται. Οι επιρροές φαίνεται ασκούνται «κάτω από το τραπέζι».

Το ερώτημα είναι πως φθάσαμε εκεί; Πώς αφήσαμε την Τουρκία να παρεισφρήσει στα ζητήματα μίας μειονότητας που είναι μεν μουσουλμανική αλλά όχι και τουρκική;

Που τα μέλη είναι Πομάκοι, Ρομά και άλλοι. Πού απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων που μπορεί να έχει μία θρησκευτική μειονότητα.

Τί κάναμε λάθος; Την απάντηση την γνωρίζουν τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών που κατά καιρούς υπηρέτησαν στην Θράκη. Και πού είδαν τις -ορθές- εισηγήσεις τους να αγνοούνται και το έργο τους ναανατρέπεται χάρινμικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Για δέκα ψήφους κατευθυνομένων μουσουλμάνων…

Η υπόθεση της «τουρκικής» ένωσης Ξάνθης θα έπρεπε να μας έχει αφυπνίσει και ως προς κάποιες άλλες παραμέτρους, εν προκειμένω ευρωπαϊκές.

Διότι η εν λόγω ένωση έχει «δικαιωθεί» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Που σημαίνει ότι όταν (το 2008) προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ το ελληνικό Κράτος δεν υποστήριξε επαρκώς την υπόθεση αυτή.

Και δεν προέβαλε τις εθνικές πτυχές του ζητήματος ούτε την φύση της μειονότητας όπως ορίζεται από την Συνθήκη της Λωζάνης.

Το ανησυχητικό είναι ότι οσονούπω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα φθάσει και η προσφυγή των τσάμηδων.

Προσοχή λοιπόν. Μην ξαναπάθουμε τα ίδια.

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This