9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

ΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Οι Πρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων προγραμματίζουν διαμαρτυρία στην Αθήνα – Στην Ξάνθη η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος – Το πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να πωλείται 50 με 60 λεπτά στην Θράκη

Στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, 15 Οκτωβρίου και 10 η ώρα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μετά από πιέσεις της διοίκησης του τοπικού σωματείου βενζινοπωλών, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, στη διάρκεια της οποίας οι επαγγελματίες θα ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τα προβλήματα που απειλούν τον κλάδο για το 2018.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν και τα σχετικά προσκλητήρια προς όλους τους πρατηριούχους της περιοχής, για να βρεθούν άπαντες στην εκδήλωση, που τους αφορά άμεσα.

- Advertisement -

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει φέτος στον κλάδο των πρατηριούχων, καθώς πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «ψαλίδι» πάνω από 50% στο επίδομα θέρμανσης, γεγονός που αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο ιδιαίτερα για την περιοχή της Βορείου Ελλάδος και δη της Θράκης, όπου τα κρύα του Χειμώνα είναι πιο τσουχτερά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Βέβαια, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι τέτοιο με τον Πρόεδρο του σωματείου βενζινοπωλών Ξάνθης, κ. Βασίλη Ευστρατίου, να επισημαίνει πως, οι συνάδελφοί του,  πρατηριούχοι, θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα που έρχονται στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους, που θα γίνει στην Ξάνθη, παρουσία του Προέδρου, κ. Γ. Ασμάτογλου.

Σε κάθε περίπτωση παραδέχεται ο ίδιος, θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση από τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς ο καθένας από αυτούς αναμένεται να επιβαρυνθεί το 2018 με νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Ενώ, οι πρατηριούχοι της Ξάνθης, όπως συμπληρώνει, δεν έχουν λάβει ακόμη τις επιδοτήσεις που τους αναλογούν για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών, τη στιγμή δηλαδή που αναγκάστηκαν να δαπανήσουν ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ περίπου για τις ανάγκες του εγχειρήματος.

Η διαμαρτυρία που προγραμματίζουν στην Αθήνα οι πρατηριούχοι, επισημαίνει ο κ. Β. Ευστρατίου, αφορά κυρίως την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία όπως τονίζει θα πρέπει να διαμορφωθεί για την Ξάνθη και γενικότερα για όλη τη Θράκη στα 50 με 60 λεπτά ανά λίτρο, καθώς ο Χειμώνας στην περιοχή μας είναι πιο τσουχτερός σε σχέση με την Αθήνα, όπου, οι κάτοικοι μπορούν να βγάλουν τον Χειμώνα τους ακόμη και με ένα κλιματιστικό, όπως καταλήγει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, φέτος η περίοδος διανομής πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου.

Ντιάνα Τσερβονίδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρωτοπόρος η Ορεστιάδα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

ΕΦΙΠΠΟΣ ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα που πήρε η πόλη...

Φτάνουν πια οδυρμοί και μεγάλα λόγια

Πού είναι τα αντίμετρα κόντρα στην έπαρση και αλαζονεία του Σουλτάνου; - Πού είναι οι Χριστιανοί ηγέτες της Δύσεως;

Σε απόγνωση οι έμποροι-καταστηματάρχες Διδ/χου

Κατά 50% είναι μειωμένη η κίνηση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά – Συνεχίζουν όμως να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στα...

Της ζωής καμώματα

Απ’ το Παράθυρο αγναντεύω τον ουρανό, μαύρα, σκοτεινά,

More Articles Like This