9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

Σύσκεψη στην Ορεστιάδα με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης – Ζητείται η μείωση του κόστους μεταφοράς των τοπικών προϊόντων – Και δημιουργία ψυκτικών χώρων για τα οπωροκηπευτικά 

 

Στην κατεύθυνση της ανεύρεσης νέων διαδρόμων διακίνησης των προϊόντων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ συνάντηση της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης και των μελών του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου.

Με βασικό στόχο την σύνδεση και  στήριξη του λιμένα με την ντόπια επιχειρηματικότητα – ένα μεγάλο μέρος της οποίας δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα – και με την προοπτική της μείωσης του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από την ακριτική Ελλάδα στα κέντρα διανομής και πώλησης – ένα κρίσιμο κόστος στην παραγωγική αλυσίδα,  στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ορεστιάδας, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης θα «χρησιμοποιηθεί» από τους τοπικούς παραγωγούς , βιοτέχνες και επιχειρηματίες στην εξεύρεση νέων διαδρόμων διακίνησης που καθιστούν ελκυστικότερα και ανταγωνιστικότερα τα προϊόντα της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

- Advertisement -

Εντοπίσθηκε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία είναι δυνατόν να υλοποιηθεί με την διάθεση από τον Οργανισμό Λιμένα αποθηκευτικών χώρων, χώρων για την ολοκλήρωση των προϊόντων, την διατήρηση σε ψυκτικούς θαλάμους μέσα στον εμπορικό λιμένα (για κατεψυγμένα οπωροκηπευτικά) και τη διακίνησή τους στα κεντρικά σημεία με οικονομικότερους τρόπους.

Τεράστια συμβολή στην κατεύθυνση αυτή – όπως κατατέθηκε με σχετική επιστολή του – μπορεί να έχει ο Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας).

Οι επαφές του Οργανισμού Λιμένα με συλλογικότητες της Θράκης θα συνεχισθούν στο αμέσως χρονικό διάστημα και σε νέα συνάντηση θα καταρτισθεί ένα σχέδιο δράσης για την υλοποίηση ενός προγράμματος που εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής  και στην αύξηση της  ζήτησης, παραγωγής και διάθεσης των τοπικών προϊόντων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πολλά μέλη του Συνδέσμου.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This