9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Ξεκινά τις εργασίες του αύριο, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, το “1st OIL and GAS FORUM” – Ο Αμερικανός Πρέσβης επιβεβαίωσε την συμμετοχή του και θα είναι κεντρικός ομιλητής

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 1st Oil & Gas Forum αύριο Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017 στο Ramada Plaza Thraki Hotel στην Αλεξανδρούπολη.

- Advertisement -

Με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων για να αντιμετωπίσει αλλά και ευκαιρίες για να αδράξει. Το Oil & Gas Forum θα φέρει σε επαφή κορυφαίους φορείς και ρυθμιστές της πολιτικής, παράγοντες της αγοράς, χρηματοδότες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν μοναδικές ιδέες και παρατηρήσεις σχετικά με τα σύγχρονα θέματα στον δυναμικό ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή .

O Υπουργός Περιβάλλοντος &Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης όπως και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ως κεντρικοί ομιλητές.

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε επίσης να ανακοινώσουμε πως ο κ. Aleksandar Antic, Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας, Δημοκρατία της Σερβίας καθώς και η κ. Temenuzhka Petkova, Υπουργός Ενέργειας, Δημοκρατία της Βουλγαρίας, έχουν επίσης επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο συνέδριο.

Το συνέδριο αναμένεται να καλύψει τα παρακάτω θέματα:

•Τις παγκόσμιες τάσεις στον ενεργειακό τομέα και τη γεωπολιτική

•Κατανόηση των σχέσεων μεταξύ ενεργειακής γεωπολιτικής και ενεργειακών αγορών

•Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα: Προκλήσεις &Προοπτικές

•Ο ρόλος της τιμολόγησης στην εξέλιξη του τομέα

•Το μέλλον της γεώτρησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα

•Ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου και LNG – Νέες διασυνδέσεις και τερματικοί σταθμοί

•Αγωγοί φυσικού αερίου και περιφερειακές προκλήσεις στην ΝΑ Ευρώπη

•Χρηματοδότηση Ενεργειακών Έργων

•Συμμαχίες και συνεργασίες

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν ποικίλες σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη καθώς επίσης και τους τρόπους που μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα το γεωγραφικό της πλεονέκτημα και τους ενεργειακούς πόρους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σημείωση Ε.Θ.:

Αυτό το συνέδριο που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη θεωρούμε πως αποτελεί προάγγελο εξελίξεων στην περιοχή μας.

Οι ΗΠΑ, αφού σαμποτάρισαν με τον Γιωργάκη Παπανδρέου την τριμερή διακρατική Συμφωνία Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ρωσίας, για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έρχονται σήμερα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το ενεργειακό μέλλον του τόπου μας, που γίνεται πλέον φορέας των Αμερικανικών συμφερόντων, έναντι της Ρωσίας.

Ευχόμαστε οι εξελίξεις να αποβούν επωφελείς.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This