9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Η αύξηση γεννήσεων πρέπει πλέον να γίνει εθνικός μας στόχος

Το 2050 οι Έλληνες θα είναι περίπου 9 εκατ., με έναν στους τρεις να είναι 65 ετών και άνω – Δυσοίωνο μέλλον και για την Συνταξιοδοτική αποταμίευση – Ένας εργαζόμενος για 2,8 άτομα

Η αύξηση του πληθυσμού της χώρας μέχρι το 2030 πρέπει να γίνει εθνικός στόχος, ώστε να αναστραφεί  υπέρ των νέων η κατανομή του πληθυσμού και παράλληλα να υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για το ασφαλιστικό σύστημα επισημαίνει το δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία.

Καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, θα παίξουν οι επενδύσεις που θα αυξήσουν τον ρυθμό αναπτύξεως της οικονομίας.

- Advertisement -

Ο ρόλος των επενδύσεων στην δημιουργία νέου πλούτου για την στήριξη αυτών των εθνικώς αναγκαίων πολιτικών είναι καταλυτικός σημειώνεται στο ίδιο δελτίο.

«Από τα 10.8 εκατ. πληθυσμού περίπου. που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι 806 χιλ.,οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα 1.6 εκατ. οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγρότες. κλπ. 13 εκατ. και οι συνταξιούχοι γήρατος, θανάτου, αναπηρίας κ.λπ. 2.6 εκατ. (+ 150 χιλ. εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης)

Ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με τα εισοδήματα και τους φόρους που πληρώνει, συντηρεί 2.8 άτομα τού πληθυσμού που είτε δεν εργάζονται είτε απασχολούνται στο Δημόσιο.

Επίσης, μόνο το 43% των γυναικών και το 14% των νέων 15-24 ετών εργάζεται έναντι 61% και 33% αντιστοίχως στην ΕΕ-28», αναφέρει το δελτίο αποτυπώνοντας την σημερινή κατάσταση, και συνεχίζει:

«Ο πληθυσμός μειώνεται και γερνάει.

Το 2050 οι Έλληνες θα είναι περίπου 9 εκατ., με έναν στους τρεις να είναι 65 ετών και άνω, εκ  των οποίων 300.000 θα είναι άνω των 90 ετών!

Οι σημερινοί 65άρηδες αναμένεται να ζήσουν άλλα 20 χρόνια περίπου, με 13 χρόνια σε καλή κατάσταση υγείας.

Σήμερα, στην χώρα μας, όσοι δεν εργάζονται (μητέρες, παιδιά, τρίτης ηλικίας, άνεργοι) είναι διπλάσιοι από αυτούς που εργάζονται.»

Οι παραπάνω προοπτικές καταλήγουν στο ότι το 2050 σε έναν εργαζόμενα θα αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος.

Οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν ένα δυσοίωνα μέλλον, καθώς δεν υπάρχει συνταξιοδοτική αποταμίευση και όσοι εργάζονται, πρέπει να συντηρούν όχι μόνα τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους αλλά μέσω των φόρων πού πληρώνουν και τους ηλικιωμένους.

Για να αντιστραφούν αυτές οι  τάσεις ο ΣΕΒ προτείνει τις παρακάτω δράσεις:

(α) τον επαναπατρισμό Ελλήνων της διασποράς και την υποδοχή μεταναστών με εξειδικευμένες δεξιότητες,

(β) την στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αύξηση του ρυθμού γεννήσεων και (γ) την ενεργό γήρανση ώστε να πάψει το συνταξιοδοτικό σύστημα να τιμωρεί συνταξιούχους που δουλεύουν, περικόπτοντας τη σύνταξή τους, ενθαρρύνοντας έτσι την παράνομη εργασία.

Επιβάλλεται, συνεπώς, κατά τον Σύνδεσμο να αλλάξει η λανθασμένη πρακτική της υπερφορολόγησης των πάντων, που οδηγεί την οικονομική δραστηριότητα στη μαύρη οικονομία (φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, κλπ.).

«Θα πρέπει να γίνει εθνικός στόχος μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών πρωτοβουλιών, ο πληθυσμός της χώρας να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2030 ώστε να αναστραφεί υπέρ των νέων η κατανομή του πληθυσμού.

Και ο ρόλος των επενδύσεων στη δημιουργία νέου πλούτου για τη στήριξη αυτών των εθνικά αναγκαίων πολιτικών είναι καταλυτικός».

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This