9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Θολό το τοπίο για υδατοδρόμια

Ανάπτυξη με… “πορδές” δεν γίνεται – Οι άχρηστοι που μας κυβερνούν, ούτε… βαλσαμωμένο πουλί μπορούν να πιάσουν 

Οι ξεπερασμένες ιδεοληψίες των Αριστερών συνεχίζουν να καταστρέφουν κάθε ελπίδα ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο κρατισμός βασιλεύει στα μυαλά αυτών που μας κυβερνούν, και το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν φόρους.

- Advertisement -

Παράδειγμα η δημιουργία Υδατοδρομίων στην Χώρα μας.

***

Το θολό τοπίο γύρω από την υπόθεση των Υδατοδρομίων συνεχίζεται. Εδώ και χρόνια η κουβέντα περιστρέφεται στην ανάγκη ύπαρξης ενός ικανού αριθμού υδατοδρομίων ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας όπως είναι τα μικρά νησιά όμως επί της ουσίας είμαστε σχεδόν εκεί που ήμασταν 5 χρόνια πριν.

Αδειοδοτημένα είναι μόνο τα Υδατοδρόμια Κέρκυρας, Παξών και Πάτρας αλλά δεν έχει ξεκινήσει κανένα δρομολόγιο ενώ υπάρχει ο φόβος ότι το ίδιο θα γίνει και με αυτά που θα αδειοδοτηθούν στο μέλλον. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το Νέο Νόμο που αφορά τα Υδατοδρόμια και υποχρεώνει αναγκαστικά μόνο τους Δημόσιους Φορείς να μπορούν να πάρουν άδεια ίδρυσης. Συγκεκριμένα ο Νόμος αναφέρει ότι “άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου χορηγείται μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ Α` και Β` βαθμού και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων η πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο”.

Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι σύνθετο. Τα περισσότερα από αυτά τα Υδατοδρόμια θα πρέπει να ιδρυθούν από τοπικά Λιμενικά Ταμεία τα οποία έχουν μηδενικούς πόρους άρα δεν μπορούν και να θέλουν να επενδύσουν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι υποδομές για να υπάρξουν Υδατοδρόμια.

Μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται να υπάρχει ειδικός χώρος στο λιμάνι, κτιριακές εγκαταστάσεις, ανθρώπινο δυναμικό, διαδικασίες ασφαλείας κ.α. με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουμε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν στην λειτουργία τέτοιων χώρων.

Την ίδια ώρα ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει εδώ και 5 χρόνια με την υπόσχεση των εκάστοτε Κυβερνήσεων ότι το σχέδιο ανάπτυξης Υδατοδρομίων θα προχωρήσει, βλέπουν ότι δεν υπάρχει πεδίο δράσης, με ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και αν ξεκινήσει η διαδικασία λειτουργίας ενός Υδατοδρομίου να μην υπάρξει πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και η όλη ιστορία να καταλήξει σε φιάσκο.

Να θυμίσουμε πως από πέρυσι έχει υπάρξει Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για Υδατοδρόμια σε 24 νησιά η οποία προβλέπει την ανάληψη των μελετών για αυτά, όμως μέχρι σήμερα αναζητείται η εξέλιξη τους, ενώ τα νησιά φωνάζουν για την ανάγκη εξυπηρέτησης και με Υδροπλάνα για εμπορικούς αλλά και κοινωνικούς σκοπούς.

Νίκος Καραγιάννης

***

Σημείωση Ε.Θ.: 

Το συμπέρασμα είναι ότι Ανάπτυξη με …“πορδές” δεν γίνεται.

Μόνο Δημόσιοι φορείς μπορούν να ιδρύσουν Υδατοδρόμια. Σωθήκαμε.

Οι άχρηστοι που μας κυβερνούν, ούτε βαλσαμωμένο πουλί μπορούν να πιάσουν.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This