9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Καβάλα-Άγιον Όρος με πτήσεις υδροπλάνων

Η συνεργασία ΟΛΚ και Δήμου Καβάλας αποδίδει καρπούς – Μέχρι τον Φεβρουάριο η άδεια Υδατοδρομίου – Συνεργασία με COSCO για προώθηση των κρουαζιερόπλοιων και στην Καβάλα 

Συνάντηση εργασίας σε ιδιαίτερα καλό κλίμα είχαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης και η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, παρά την αντιδικία, που υπήρξε μεταξύ των δύο φορέων τους προηγούμενους μήνες για το θέμα της αποζημίωσης, μετά την απαλλοτρίωση του Εσκή Καπού.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός της ολοκλήρωσης των έργων στον εμπορικό λιμένα, με τους δύο προέδρους να αναφέρονται και σε μια ακόμη σειρά θεμάτων, που άπτονται της συνεργασίας των δύο φορέων, όπως της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Καβάλας, αλλά και της αξιοποίησης του Τελωνείου και τον σχεδιασμό ανέγερσης ξενοδοχείου που έχει στα σκαριά ο ΟΛΚ στο κτήριο, όπου σήμερα στεγάζονται τα γραφεία του.

Φυσικά, το θέμα της κατασκευής τελεφερίκ (σ.σ. που θα αποτελέσει μια τουριστική ατραξιόν) ήταν κι αυτό μέσα στα ζητήματα, που έγινε εκτενής αναφορά, με την κ. Ιωσηφίδου να επισημαίνει στον κ. Ηλιάδη ότι έχει στα χέρια της μια οικονομοτεχνική προμελέτη, βάσει της οποίας το κόστος αυτού του εγχειρήματος μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο 1 εκατ. ευρώ! Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι αυτό το πλάνο δεν αναιρεί την ανάγκη για κατασκευή ασανσέρ, που θα εξυπηρετεί περισσότερο τους κατοίκους της Παναγίας.

Το υδατοδρόμιο και η σύνδεση Καβάλας – Αγίου Όρους

Ακόμη, στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της απόκτησης από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας άδειας λειτουργίας για υδατοδρόμιο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» (σ.σ. σύμφωνα με τον ΟΛΚ αυτό θα είναι εφικτό να γίνει έως τον Φεβρουάριο).

Βάσει αυτής της εξέλιξης, που θα αποδώσει άμεσα ακόμη περισσότερες αφίξεις στην περιοχή μας, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν το θέμα της σύνδεσης Καβάλας και Αγίου Όρους, που θα μπορεί να εξυπηρετηθεί πλέον και μέσω υδροπλάνου.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η κ. Ιωσηφίδου «ψάχτηκε» τον τελευταίο χρόνο για την απόκτηση ενός σκάφους, που θα μπορέσει να καλύψει αυτή την ανάγκη, δίνοντας μια επιπλέον παροχή στους επισκέπτες της περιοχής μας, ώστε να απολαμβάνουν μαζί με τη διαμονή τους στην Καβάλα και έναν κατάπλου και μια επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.

Επιπλέον, Ηλιάδης και Ιωσηφίδου συμφώνησαν ότι θα έχουν προσεχώς μια νέα συνάντηση για τον τομέα της κρουαζιέρας, μια και το λιμάνι της Καβάλας αποτελεί ένα από τα οκτώ (σ.σ. με αφετηρία αυτό του Πειραιά), που έχει συμπεριλάβει η εταιρεία κολοσσός Cosco για την προώθηση της χώρας μας ως προορισμού κρουαζιέρας.

Δημήτρης Μπουντάς

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This