9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Ο Αθηνοκεντρισμός έχει επιβληθεί και στην… Θεσσαλονίκη !!!

Οι Πολιτικοί Αρχηγοί έπρεπε, στις συνεντεύξεις τύπου στην ΔΕΘ, να ακούν κυρίως τα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος, για να ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ακριτικών περιοχών 

Οι τακτικοί αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εφημερίδα μας, κάθε λίγο και σε κάθε ευκαιρία, αναφέρεται στον Αθηνοκεντρισμό, ένα σύμπτωμα επικυριαρχίας του Κράτους των Αθηνών, σε κάθε τομέα της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και Πολιτικής Ζωής, που διαρκεί εδώ και 2.500 χρόνια.

Και βέβαια, από αυτή την επικυριαρχία δεν μπορούσε να διαφύγει και η λεγόμενη συμπρωτεύουσα, η Θεσσαλονίκη, όπου κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, κουβαλιώνται οι Πολιτικοί μας άνδρες και Γυναίκες, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (μια Έκθεση που γεμίζει πια με Περίπτερα των Υπουργείων και άλλων Δημόσιων Φορέων) που τους ακολουθούν και οι διάφοροι Συνδικαλιστές του Δημοσίου Τομέα, για να διαδηλώσουν κατά της Κυβερνήσεως, έτσι για το έθιμο.

- Advertisement -

Και φυσικά, μία επιβεβαίωση του πνεύματος του Αθηνοκεντρισμού, αποτελούν και οι συνεντεύξεις τύπου των Πολιτικών Αρχηγών, όπου βλέπουμε να θέτουν “βαθυστόχαστες» ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των Αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ οι προσκληθέντες από την Βόρειο Ελλάδα, μένουν στο περιθώριο.

Κατά την άποψη μας, εκείνοι που θα έπρεπε να ακούγονται στην Θεσσαλονίκη, θα έπρεπε να είναι κυρίως οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος.

Να θέτουν στο προσκήνιο τα προβλήματα του τόπου τους, να παρουσιάζουν στο πανελλήνιο τις αγωνίες των συμπολιτών τους και να ενημερώνουν με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο τους πολιτικούς Αρχηγούς, που ελάχιστα γνωρίζουν για τα δρώμενα στην Ελληνική Επαρχία.

Αλλά όπως είπαμε, ο Αθηνοκεντρισμός επικρατεί και με την επίμονη προβολή των Ανθρώπων των Αθηναϊκών ΜΜΕ.

Προς επιβράβευσιν μάλιστα αυτής της νοοτροπίας, η Διοίκηση της ΔΕΘ, έστειλε φέτος όλα της τα διαφημιστικά μηνύματα, στις Αθηναϊκές Εφημερίδες και Τηλεοράσεις, διαγράφοντας τα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος, γιατί η Αθήνα δεν πρέπει να… πεινάσει και πρέπει να την ταΐζουμε καλά.

Όμως αυτό το “βιολί” πρέπει κάποτε να σταματήσει. Παρατράβηξε.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This