9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Ο Αθηνοκεντρισμός έχει επιβληθεί και στην… Θεσσαλονίκη !!!

Οι Πολιτικοί Αρχηγοί έπρεπε, στις συνεντεύξεις τύπου στην ΔΕΘ, να ακούν κυρίως τα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος, για να ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ακριτικών περιοχών 

Οι τακτικοί αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εφημερίδα μας, κάθε λίγο και σε κάθε ευκαιρία, αναφέρεται στον Αθηνοκεντρισμό, ένα σύμπτωμα επικυριαρχίας του Κράτους των Αθηνών, σε κάθε τομέα της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και Πολιτικής Ζωής, που διαρκεί εδώ και 2.500 χρόνια.

Και βέβαια, από αυτή την επικυριαρχία δεν μπορούσε να διαφύγει και η λεγόμενη συμπρωτεύουσα, η Θεσσαλονίκη, όπου κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, κουβαλιώνται οι Πολιτικοί μας άνδρες και Γυναίκες, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (μια Έκθεση που γεμίζει πια με Περίπτερα των Υπουργείων και άλλων Δημόσιων Φορέων) που τους ακολουθούν και οι διάφοροι Συνδικαλιστές του Δημοσίου Τομέα, για να διαδηλώσουν κατά της Κυβερνήσεως, έτσι για το έθιμο.

- Advertisement -

Και φυσικά, μία επιβεβαίωση του πνεύματος του Αθηνοκεντρισμού, αποτελούν και οι συνεντεύξεις τύπου των Πολιτικών Αρχηγών, όπου βλέπουμε να θέτουν “βαθυστόχαστες» ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των Αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ οι προσκληθέντες από την Βόρειο Ελλάδα, μένουν στο περιθώριο.

Κατά την άποψη μας, εκείνοι που θα έπρεπε να ακούγονται στην Θεσσαλονίκη, θα έπρεπε να είναι κυρίως οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος.

Να θέτουν στο προσκήνιο τα προβλήματα του τόπου τους, να παρουσιάζουν στο πανελλήνιο τις αγωνίες των συμπολιτών τους και να ενημερώνουν με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο τους πολιτικούς Αρχηγούς, που ελάχιστα γνωρίζουν για τα δρώμενα στην Ελληνική Επαρχία.

Αλλά όπως είπαμε, ο Αθηνοκεντρισμός επικρατεί και με την επίμονη προβολή των Ανθρώπων των Αθηναϊκών ΜΜΕ.

Προς επιβράβευσιν μάλιστα αυτής της νοοτροπίας, η Διοίκηση της ΔΕΘ, έστειλε φέτος όλα της τα διαφημιστικά μηνύματα, στις Αθηναϊκές Εφημερίδες και Τηλεοράσεις, διαγράφοντας τα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδος, γιατί η Αθήνα δεν πρέπει να… πεινάσει και πρέπει να την ταΐζουμε καλά.

Όμως αυτό το “βιολί” πρέπει κάποτε να σταματήσει. Παρατράβηξε.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This