9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Αντιδράσεως μη ούσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης ενέκρινε 135.000 ευρώ για την ανάπλαση της οδού Κύπρου, που οδηγεί στο Λιμάνι – Μπορεί να είναι και για καλό 

Θέλουμε το καλύτερο για την Αλεξανδρούπολη. Αυτό είναι δεδομένο.

Την ώρα που άλλοι ασχολούνται με συμφέροντα (προσωπικά, οικονομικά, πολιτικά), εμείς κοιτάζουμε πως μπορεί να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη και παράλληλα, πιο λειτουργική.

- Advertisement -

Στο θέμα μας τώρα: οδός Κύπρου.

Ήτανε δρόμος, θα γίνει πεζόδρομος. Και μάλιστα, για την πλήρη ανάπλασή της οδού, εγκρίθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κονδύλι 135.000 ευρώ.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης υπήρξαν αναμενόμενες. Όπως επίσης, αναμενόμενες είναι και οι αντιδράσεις πολλών πολιτών, που διαφωνούν με την απόφαση αυτή την Δημοτικής Αρχής.

Και εμείς προσωπικά διατυπώνουμε την ένστασή μας, αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, αφού μας φαίνεται χαζό τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί κατευθείαν στο λιμάνι, να τον κλείνουμε για να τον κάνουμε… πεζόδρομο!

Επειδή όμως τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί και αντίσταση δεν μπορεί να υπάρξει, ας φανούμε αισιόδοξοι κι ας ελπίσουμε πως όταν τελειώσουν τα έργα ανάπλασης, ο πεζόδρομος Κύπρου να αποτελεί όντως κόσμημα.

Ταυτόχρονα ωστόσο, ελπίζουμε να είναι και χρήσιμος και όχι άδειος από πεζούς (μιλάμε για όλη τη διάρκεια του έτους).

Επιπρόσθετα, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έχουν βρεθεί εναλλακτικές οδοί για να μπορεί να «αναπνέει» η Αλεξανδρούπολη με τα τόσα αυτοκίνητα και μηχανάκια που κυκλοφορούν.

Για να δούμε. Μπορεί η όλη ιστορία να είναι και για καλό…

Μ.Κ.

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρεί στην εφαρμογή του σχεδίου κυκλοφοριακής ανάπλασης της πόλεως, με πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις κ.λπ. που συνέταξαν οι Συγκοινωνιολόγοι, οι οποίοι όμως δεν μένουν στον τόπο μας και δεν βιώνουν τις συνέπειες των σχεδιασμών που έκαναν για εμάς τους Ιθαγενείς Αλεξανδρουπολίτες.

Τις αντιρρήσεις τις εξέφρασε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, από την πρώτη στιγμή.

Όταν όμως οι παρόδιοι καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται για την πτώση του τζίρου τους λόγω της πεζοδρόμησης “κρύβονται” από τον φακό της τηλεόρασης, σε ρεπορτάζ που έκανε το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και φοβούνται “όπως είπαν” να μιλήσουν μπροστά στην κάμερα, αντιστάσεως μη ούσης, ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

– Για το καλό μας…

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This