9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Στους 50 κορυφαίους μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών του κόσμου

Συγκεκριμένα ο Διδυμοτειχίτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παύλος Σπυράκης – Ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θεωρητικών Επιστημών (ΕATCS) – Τιμά  τον τόπο μας 

Από τον Ιούλιο του 2016 ανακηρύχθηκε πρόεδρος της European Association of Theoretical Sciense (EATCS). Η EATCS ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή οργανισμό για την Θεωρητική Πληροφορική.

Είναι η πρώτη φορά που την προεδρία της αναλαμβάνει Έλληνας επιστήμονας και μάλιστα ένας πιο δικός μας άνθρωπος, αφού κατάγεται από το Διδυμότειχο. Ο καθηγητής Παύλος Σπυράκης είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και διδάκτωρ του Harvard Universityστην ειδικότητα των υπολογιστών.

Διετέλεσε ερευνητής του Harvard University, επίκουρος καθηγητής του New York University και καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του τμήματος επί έξι χρόνια. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και από το 2013 έχει έδρα στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 2005 αναγνωρίστηκε ανάμεσα στους 50 κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στην επιστήμη των υπολογιστών σύμφωνα με το The Best Nurturers in Computer Sciense Research. Διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας στο IST/EU και ήταν μέλος του ISTAC, μια εξέχουσα ομάδα 40 ειδικών ατόμων που συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε θέματα πολιτικής για την έρευνα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις περιοχές των Αλγορίθμων και της πολυπλοκότητας και της σχέσης τους με τη θεωρία των πιθανοτήτων, καθώς και των Θεμελιώσεων των Παράλληλων και Κατανεμημένων Συστημάτων και Δικτύων.

Ένα μεγάλο μέρος του πρόσφατου έργου του εστιάζεται στην Αλγοριθμική Θεωρία Παιγνίων και σε αλγόριθμους για σύγχρονα και εναλλακτικά δίκτυα. Επίσης, είναι ειδικός σε θέματα Ασφάλειας Δικτύων και ανάλυσης της απόδοσης Υπολογιστικών Συστημάτων.

Έχει δημοσιεύσει δώδεκα επιστημονικά και διδακτικά βιβλία στο πεδίο του και πληθώρα ερευνητικών εργασιών.

Διατελεί σύμβουλος του ελληνικού κράτους.

didymoteicho.gr

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This