9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνεχείς οι ακυρώσεις για μη νόμιμες πράξεις

Ποιες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ακυρώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης

Δύο τελευταία σοβαρά περιστατικά, μια και πρόκειται για αποφάσεις με οικονομικά ανταλλάγματα προς τρίτους από χρήματα των δημοτών, έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά ακυρώσεων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για μη νόμιμες πράξεις.

Συγκεκριμένα το ελεγκτικό συνέδριο, ακύρωσε την 728/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο κ. Λαμπάκης επιδίωξε μέσω προγραμματικής σύμβασης να δοθούν από λεφτά του δήμου, 49.200,00 € σε καθηγητή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με σκοπό να κάνει την μελέτη για την “κυματική δράση” στην δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα!!!

- Advertisement -

Φυσικά και η “ΑΝΑ.Σ.Α” ως δημοτική παράταξη, το είχε καταψηφίσει, όπως κάνει με συνέπεια για ανάλογα θέματα, στην τριετή της παρουσία στο Δ.Σ.

Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση καταθέσαμε σχετικό ερώτημα για την εξέλιξη αυτή, λαμβάνοντας την εξής απάντηση από τον κ.Δήμαρχο :

Δεν συνέβη και κάτι φοβερό, μας δήλωσε, διότι έτσι και αλλιώς μας είναι άχρηστη η μελέτη αυτή, για τον λόγο του ότι ο Οργανισμός Λιμένα σκέφτεται να κάνει εκεί την Μαρίνα Τουριστικών σκαφών!

Ομολόγησε δηλαδή με λίγα λόγια, πως αν δεν παρενέβαινε το ελεγκτικό συνέδριο, θα ξοδεύαμε άσκοπα 50.000€, ενώ προκύπτει ως επακόλουθο και ένα επίσης πολύ σοβαρό ερώτημα:

Σε αυτή την περίπτωση της παρέμβασης του Ο.Λ.Α. στην περιοχή της δυτικής χερσαίας ζώνης, στην ουσία ο κ. Λαμπάκης παραδέχεται πως “αχρηστεύεται” και η μελέτη που έχει κάνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου για την παραλιακή μας ζώνη κάτω από τον Φάρο και η οποία έχει λάβει και ανάλογη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Β.Α.Α.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά νέα ακύρωση στις 18/9/2107, αυτή την φορά της 289/2107 απόφασης του Δ.Σ. κατά την άσκηση του ελέγχου νομιμότητας από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτηρίστηκε ως ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ και αφορούσε προσπάθεια της δημοτικής αρχής να δώσει 500.000 € στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ» Α.Ε.(στην εταιρεία που θέλει να μας επιβάλλει τα διόδια της Μέστης) για να εκπονήσει τις μελέτες (ενώ όπως σωστά επεσήμανε ο έλεγχος, είναι δική της υποχρέωση) για την κατασκευή των ημικόμβων Δικέλλων, Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης &Πυλαίας Φερών!

Δυστυχώς και αυτό το θέμα το είχαμε καταγγείλει δημόσια από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να δεχτούμε τότε την αήθη επίθεση του κ.Λαμπάκη με αντίστοιχο δελτίο τύπου από πλευράς του.

Αξίζει να θυμήσουμε πως τον Οκτώβριο του 2015, ο κ.Λαμπάκης με την εδώ παρουσία του τότε προέδρου της “ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ” του κ.Χρήστου Βάρδα, θριαμβολογούσε (αναληθώς όπως αποδείχτηκε) στα τοπικά ΜΜΕ, πως είχε εξασαφαλίσει από την εταιρεία τις σχετικές μελέτες και απέμενε από τον δήμο να συνδράμει με το ποσό των 250.000€ για την κατασκευή του κόμβου των Δικέλλων.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This