9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, η τελετή βράβευσης Εφέδρων, Εθνοφυλάκων, εκπροσώπων Οργανώσεων και φορέων – Αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Έθνος

Στο κεντρικό αμφιθέατρο  του Στρατοπέδου Στεφανίδη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 από το Δ΄ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη, τελετή βράβευσης Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, στο πλαίσιο ανάδειξης του 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», οι οποίοι με το ήθος τους συμβάλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη της μαχητικής ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την επιβεβαίωση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Στην τελετή είχαν  κληθεί να παραστούν ενώσεις και σύλλογοι εφέδρων και εθνοφυλάκων από όλη τη Θράκη.

- Advertisement -

Παράλληλα, είχε διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας Εθνοφυλάκων, η οποία και  φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ της Λέσχης Αξκών Φρουράς Ξάνθης, από την Τετάρτη 13 έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο  εκτός από την στρατιωτική ηγεσία και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των πολιτικών κομμάτων τίμησε με την παρουσία  του την εκδήλωση ο κ. Κώστας Σύψης , Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής των ΑΝ.ΕΛ. συνοδευόμενος από την κ. Χρύσα Ούτση, περιφερειακή εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Η παρουσία του κ. Κ. Σηψή επιβεβαιώνει το άμεσο ενδιαφέρον του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου για την Ελληνική Θράκη.

Η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση.

Ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Ανγος κ. Γεώργιος Καμπάς αναφέρθηκε στον θεσμό της Εθνοφυλακής, τονίζοντας  ότι  «  ο Έφεδρος και ο Εθνοφύλακας αποτελούν την απτή απόδειξη του ψυχικού μεγαλείου του Έλληνα και της ανιδιοτελούς προσφοράς του προς την πατρίδα, ενώ συγχρόνως διατηρούν τον άρρηκτο δεσμό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) με την κοινωνία.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι έχουν υπηρετήσει στην Θράκη περίπου 1,5 Έλληνες στη σύγχρονη περίοδο , κι αυτό είχε ως συνέπεια να γνωρίσουν από κοντά τον Θρακιώτικο Λαό και να αγαπήσουν την Θρακική Γη.

Επίσης ο Ανγος κ. Γ. Καμπάς εξέφρασε τον θαυμασμό του για την επιμονή των Εθνοφυλάκων να αφιερώνουν από τον λιγοστό χρόνο που έχουν στις εκπαιδεύσεις της Κυριακής.

Τέλος προχώρησε στη βράβευση Εθνοφυλάκων, Εφέδρων κι εκπροσώπων οργανώσεων και φορέων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από την εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων και τη συνοδεία των ήχων της «στρατιωτικής μπάντας»!

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στις δεκαπέντε εκδηλώσεις – δράσεις που προγραμματίσθηκαν στο πλαίσιο εορτασμού του έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων οι οποίες θα συντονισθούν από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Εθνοφυλακής του ΓΕΣ, με σκοπό την προβολή των δύο θεσμών, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις ΕΔ και το Έθνος, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία υποβολής νέων προτάσεων και καινοτόμων ιδεών για την αναβάθμιση του ρόλου και της εκπαίδευσης της Εφεδρείας – Εθνοφυλακής.

Αρβανίτης Νίκος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This